Hlavní obsah

Uspěje Hantuchová i na Sunfeast Open?

Ženský tenisový turnaj v Kalkatě má dnes na programu zbylé zápasy úvodního kola. V Indii se tak poprvé představí i Daniela Hantuchová, která bude obhajovat finále z minulého týdne v Bali. V úvodním zápase se střetne s kvalifikantkou Martou Domachowskou.

Článek

Slovenka startuje v Kalkatě sice jako druhá nasazená, ale nejvíce favorizovaná Marion Bartoliová včera prohrála s Vaniou Kingovou a s turnajem se už rozloučila, což favorizuje Hantuchovou ještě více. Rodačka z Popradu se letos přiblížila svému maximu (5. příčka žebříčku WTA), když je v tuto chvíli 11. hráčkou světa. Výrazný turnajový úspěch však zaznamenala v roce 2007 pouze jednou, ale o to cennější. Přemožitelku totiž nenašla v březnu na prestižním podniku v Indian Wells, kde si připsala druhý titul na okruhu WTA v kariéře, když na něj čekala dlouhých pět let.

V dosavadním zbytku sezony hrála sice dobrý tenis, ale podobný úspěch si rozhodně nepřipsala. Na Roland Garros vypadla ve 3. kole s Medinou Garriguesovou, na Wimbledonu o zápas dále se Serenou Williamsovou. V červnu si ale zahrála semifinále v s-Hertogenbosch, kde ji porazila Ana Ivanovičová. Stejného výsledku dosáhla o měsíc později ve Stanfordu, tam byla krátká na Anu Čakvetadzeovou, přesto se dostala na 10. místo žebříčku.

Los Angeles, New Haven ani US Open ji však nevyšlo, díky čemuž o jednu pozici klesla. Chuť si však rozhodně spravila minulý týden, kdy postoupila dokonce do finále v Bali. V závěrečném souboji ale podlehla „znovuzrozené“ Davenportové.

O podobný úspěch se popere jistě i tento týden v Kalkatě. Na úvod ji čeká soupeřka z řady papírově slabších - Marta Domachowska. 21letá Polka letos zatím na žádný výraznější úspěch nedosáhla, čemuž odpovídá i její postavení v žebříčku dámské dvouhry - 188. příčka.

Přesto patří na svůj věk už k úspěšným hráčkám. Loni v dubnu byla dokonce 37. tenistkou světa, potom co se dokázala probojovat do prestižního finále v Memphisu. Letos ale končí vždy převážně v prvním kole. Výjimkou bylo Indian Wells, kde se probojovala do 3. kola. Na druhé kolo dosáhla v Montrealu.

Ve vzájemné zápase se tyto hráčky prozatím nikdy nesetkaly. Favoritem premiérového duelu je samozřejmě Hantuchová, na níž vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.05. O tom, že by se mělo jednat o jasný duel svědčí i kurs na Polku - 5.90.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.