Hlavní obsah

Japonští tenisté přivítají Rumunsko

Nejen Českou republiku a Švýcarsko čeká boj o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V Japonsku se v noci na zítřek domácí tenisté utkají s Rumunskem; jako první se divákům představí Takao Suzuki a Victor Hanescu.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Rumuni se o udržení poperou poté, co v únoru nestačili na Francii. Dvojice Pavel-Hanescu neuhrála ve třech dvouhrách ani bod a nyní tak má záchranářské starosti. V Japonsku ji čeká domácí tým, který na jaře ve finále asijské zóny bez nejmenších problémů přehrál Thajsko.

V první dvouhře proti sobě poprvé v kariéře nastoupí Takao Suzuki a Victor Hanescu. Ani jeden z nich momentálně není ve světové stovce, pokud by ale Hanescovi vydržela současná forma, měl by se do ní rychle vrátit. Bývalému 35. hráči žebříčku ATP se totiž v posledních týdnech zvlášť na domácích turnajích daří: po vypadnutí v Umagu před dvěma měsíci zvítězil na challengeru v Timisoaře a o dva týdny později triumfoval i na antuce v rakouském Grazu. S turnajem v italském městě Como se rozloučil ve třetím kole a v Brašově dokonce už ve druhém, minulý týden ale na turnaji ATP v Bukurešti zazářil. Na jeho raketě skončilo několik velmi dobrých tenistů, mezi nimi například Ital Starace nebo Francouz Monfils, a nad Hanescovy síly byl až ve finále Gilles Simon, kterému Rumun podlehl 4-6 6-3 6-2.

Před Davisovým pohárem se tak Rumun dostal do slušné formy. Je ale nutno podotknout, že s výjimkou dvou zápasů v úvodu sezony nehrál Hanescu na ničem jiném, než na antuce. Právě na ní mívá největší úspěchy, Japonci ale podle očekávání zvolili rychlejší povrch. V Ósace se proti Hanescovi postaví v hale na koberci Takao Suzuki. Ten na antuce Suzuki nikdy nic neuhrál, na rychlejších površích se ale cítí jako ryba ve vodě. Momentálně 216. hráč světa neprožívá zrovna dobrou sezonu, rád vzpomíná jen na dva turnaje: v březnu se radoval právě na koberci v Kyotu, kde nenašel přemožitele, a po měsících neúspěchů se probral až na challengeru v kanadském Granby, kde dvakrát utekl hrobníkovi z lopaty a znovu zvítězil. O týden později ale ve Vancouveru vzdal zápas Phillipu Kingovi; na kurtech se objevil až za měsíc na US Open, kde v prvním kole kvalifikace podlehl veteránovi Moodiemu 3-6 6-7.

Zdá se, že forma je na straně Hanesca, povrch by měl ale vyhovovat domácímu tenistovi. Co podle vás rozhodne? Vsaďte si na souboj Suzuki - Hanescu!

Reklama