Hlavní obsah

Premier League: Šlágr Manchester United - Chelsea

Souboj aktuálně čtvrtého a pátého týmu tabulky Premier League zůstal v průběhu týdne v pozadí odchodu Jose Mourinha z lavičky Chelsea. Post trenéra zaujal Izraelec Avram Grant, kterého dnes čeká možná nejostřejší zkouška vůbec.

Článek

Dokonce i největší rival Joseho Mourinha Sir Alex Ferguson byl touto událostí zaskočen. „Mourinho zažíval jedinečné úspěchy, o tom není sporu. Pro jeho nástupce je to obrovský test. Naše vzájemné souboje mi budou chybět,“ dodal kouč United.

Po rozpačitém startu Rudých ďáblů do sezony se svěřenci kouče Fergusona v posledních utkáních chytli a postupně zdolali doma Tottenham, Sunderland a minulý týden venku Everton. Výhru proti bývalému týmu Wayna Rooneyho zařídil sedm minut před koncem Nemanja Vidic.

„Vítězstvím jsem velmi potěšen, protože každý ví o tom, že Everton šel letos nahoru. Týmy, které sem přijedou, to budou mít těžké,“ dodal Ferguson po zápase.

Domácí mužstvo se může pyšnit skvělou defenzívou, když ani v Lize mistrů neobdrželo gól na hřišti Sportingu Lisabon. Dnes tak lze opět očekávat spolupráci čtveřice Wes Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic a Patrice Evra. Trenér United Alex Ferguson doufal v návrat Garyho Nevilla, ale ten mu bude k dispozici nejdříve příští týden. Obránce Mikael Silvestre si nezahraje kvůli zranění kolene až do konce sezony a Owena Hargreavese stále trápí natažený stehenní sval. V útoku by měl opět nastoupit Argentinský kanonýr Carlos Tevez.

Hostům z Chelsea se start do nového ročníku vydařil, ale v posledních týdnech se mužstvu dřívějšího kouče Mourinha příliš nedařilo. Proti Portsmouthu Blues ještě vydřeli tři body, ale následně podlehli Aston Ville 0:2 a s Blackburnem vyšli opět střelecky naprázdno, když jenom remizovali 0:0. V zápase Ligy mistrů proti Trondheimu Modří opět pouze remizovali -tentokrát 1:1.

Nový kouč dnes pravděpodobně pozmění nepříliš úspěšnou sestavu a pokusí se dát týmu nový impuls. Frank Lampard a Didier Drogba jsou však hráči, kteří by se v základu jistě objevili, ale oba nenastoupí kvůli zranění. Kapitán Německé fotbalové reprezentace Michael Ballack má stále problém s kolenem. Prosadit se rozhodně budou chtít John Obi Mikel a Shaun Wright-Phillips.

„S hráčským kádrem jsem spokojený. Máme dobrý tým, se kterým můžeme předvádět dobrý fotbal a vyhrávat trofeje,“ říká kouč Grant, který si dnes odbude svou premiéru na lavičce Chelsea.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem na výhru domácí Manchester s kursem 1.95. Na vítězství Chelsea určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 3.80. Na remízu je kurs 3.05.

Reklama