Hlavní obsah

V Leverkusenu uvidí souboj lídrů bundesligy

Bayern Mnichov hned od začátku nové sezony kraluje bundeslize, když ho ještě žádný ze soupeřů nedokázal porazit. Dnes se o to pokusí momentálně druhý Bayer Leverkusen, který se v případě vítězství na bavorský velkoklub bodově dotáhne.

Článek

Svěřenci trenéra Michaela Skibbeho letos hrají totiž velmi dobrý fotbal, i když to před sezonou asi málokdo čekal. V tuto chvíli Leverkusen dokonce táhne sérii pěti zápasů bez porážky, když hned čtyři z nich vyhrál. Naposledy se červenočerní radovali ze zisku tří bodů ve středu, kdy vyhráli 2:1 v Norimberku.

Vítězství ze hřiště soupeře by se mělo potvrdit doma, dnes to však nebude mít Bayer vůbec jednoduché. „Chceme-li porazit Bayern, musíme udělat něco navíc. Uprostřed týdne jsme ale ukázali, že jsme špičkový tým,“ konstatoval kouč Skibbe, který neví jestli bude moci počítat s Berndem Schneiderem. „Bernd je pro nás důležitý. Jeho kotník je na tom lépe, uvidí se před zápasem,“ komentoval stav svého svěřence trenér Bayeru, jenž bude opět postrádat pětici Paul Freier, Carsten Ramelow, Jan-Ingwer Callsen-Bracker a Ricardo Faty.

Leverkusenu se dnes postaví největší favorit letošního ročníku bundesligy - Bayern Mnichov. Ten prochází soutěží prozatím velmi dobře, když pět zápasů vyhrál a ve dvou remizoval. S 21 body a fantastickým skóre 21:3 je právem vedoucím mužstvem elitní německé soutěže. O čelo tabulky může dnes teoreticky přijít, stalo by se tak, kdyby prohrál s Leverkusenem o 6 branek.

To se ale s největší pravděpodobností nestane, Bayern totiž pomýšlí na vítězství. „Nebude to lehký zápas. Leverkusen je jeden z našich největších soupeřů,“ konstatoval Lucio, stoper Bayernu. „Leverkusen je na tom momentálně velmi dobře,“ pěl slova chvály na soupeře Ottmar Hitzfeld, kouč bavorského velkoklubu. V jeho sestavě dnes nebude chybět nové hvězdné ofenzivní kvarteto Hamit Altintop, Ribery, Klose a Toni. Zranění jsou pouze dlouhodobě Sagnol, Sosa, Lahm, Ismael a Hummels.

Myslím, že se můžeme těšit na skvělé utkání, které se pro vás může stát ještě atraktivnějším v případě sázky na jednoho z rivalů. Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání výrazného favorita, když na domácí vypsali kurs 4.10. Remízu ocenili hodnotou 3.35. Myslíte si, že Bayern potvrdí vedoucí příčku a v Leverkusenu zvítězí? Jestliže ano, poté využijte kursu 1.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.