Hlavní obsah

Everton přivítá Middlesbrough

Oba soupeři jsou na tom podobně - Everton se nachází na 11. příčce a Middlesbrough zůstává stále mírně za očekáváním, když nasbíralo o dva body méně a patří mu 13. pozice. Domácí by dnes rádi udrželi poprvé čisté konto, což se jim letos ještě nepovedlo.

Článek

Domácí celek nevstoupil do sezony vůbec špatně a v prvních dvou kolech bodoval naplno. Třetí vítězství si připsali svěřenci Davida Moyese v pátém utkání v Boltonu. V posledních dvou zápasech však Everton vyšel bodově naprázdno - nejdříve podlehl doma Manchesteru United 0:1 a následně prohrál 0:2 v Aston Ville.

„V některých částech zápasu jsme hráli dobře, zejména na začátku obou poločasů. Neměli jsme mnoho vyložených šancí stejně jako Aston Villa,“ dodal po zápase kouč Moyes.

V týdnu Everton porazil v rámci Curling Cupu Sheffield Wednesday 3:0 a alespoň si tak trochu spravil chuť. Na listinu zraněných však nově přibyli dva defenzivní hráči - Tony Hibbert má problémy s třísly a Nuna Valenteho trápí zraněné chodidlo. Na levý kraj obrany se tak postaví Leighton Baines a na druhý konec obranné linie Phil Neville. Útočník James McFadden doufá, že se díky dvěma trefám proti Sheffieldu prosadí do základní sestavy místo Andy Johnsona, který letos ještě neskóroval. Druhým forvardem by měl být Yakubu, který v létě přišel právě z Middlesbrough, ale zatím nehrál dle očekávání a proti Aston Ville nastoupil až v závěru utkání. Zlomenina prstu nepustí do hry brankáře Tima Howarda.

Stejně jako Everton, tak i hostující celek se potýká s nestabilními výkony. V posledních dvou ligových kolech mužstvo z Middlesbrough rozhodně nezářilo. Z West Hamu si odvezli svěřenci kouče Gaetha Southgata porážku 0:3 a se Sunderlandem jenom remizovali 2:2.

„Byli jsme blízko, ale nevidím nikoho s hlavou dolů. Jsem na hráče pyšný. Bojovali až do konce a odevzdali na hřišti maximum,“ dodal trenér Southgate po utkání.

Middlesbrough narazilo v Curling Cupu na Tottenham a prohrálo 0:2. Do tohoto střetnutí však nenastoupila hned čtveřice hráčů základní sestavy, kteří by dnes měli být připraveni. Do zálohy se vrací Gary O'Neil, do útoku Mido a Tuncay Sanli, v obraně bude opět k dispozici Jonathan Woodgate. Na marodku naopak přibyl argentinský záložník Julio Arca, který si nezahraje až 2 měsíce.

„Věřím, že se stále zlepšujeme, ale může ještě chvíli trvat než se dostaví výsledky,“ říká bývalý anglický reprezentant a nynější kouč Gareth Southgate.

Na vítězství domácího Evertonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.80. Na výhru Middlesbrough určili bookmakeři kurs 4.20 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.35.

Reklama