Hlavní obsah

Moyu čeká na úvod domácí Koubek

Startující tenisový turnaj ve Vídni má dnes na programu zajímavý souboj pro domácí fanoušky. Carlos Moya totiž změří své síly se Stefanem Koubkem, který by se chtěl rakouskému publiku předvést v co nejlepším světle.

Článek

Španěl Moya se letos dobrými výkony vrátil do podvědomí široké tenisové veřejnosti, když momentálně je dokonce 15. hráčem světa. Sezonu však odstartoval z 43. příčky a čekal se už spíše ještě hlubší propad. Bývalý světový hráč číslo jedna ale hned od začátku roku předvádí výborný tenis, což dokázal finálovými účastmi v Acapulco a Sydney.

Mezi nejlepší čtyřku následně proklouzl v Hamburku, Bastadu i Chennai, ale na první titul si musel počkat až do Umagu. Ještě předtím si zahrál čtvrtfinále na Roland Garros a stejného výsledku dosáhl na US Open. Od té doby se představil pouze v Bangkoku, kde prohrál hned v úvodním kole s Benjaminem Beckerem.

Spravit chuť si může nyní v Evropě, konkrétně hlavní rakouské metropoli. Aby neskončil stejně jako před týdnem, bude dnes muset porazit domácího hráče. Stefan Koubek se před sedmi lety dostal až na 20. místo žebříčku ATP, ale svá dřívější tvrzení o jeho velkých cílích nepotvrdil a nyní mu patří až 60. místo na světě.

Již 30letý rakouský tenista se na začátku sezony uvedl ve skvělém světle, když v Chennai vyřadil například Francouze Bennetaua nebo právě svého dnešního soupeře a až ve finále nestačil na Belgičana Malisseho. Slušnou formu ještě zúročil na konci února v Memphisu, kde ve čtvrtfinále nestačil na Andyho Murraye. Následně se mu však vůbec nedařilo a dlouho nemohl postoupit alespoň do druhého kola.

Povedlo se mu to až v Gstaadu, ale stejně jako poté ve Stuttgartu se do třetího kola neprobojoval. To mu vyšlo až na antuce v Sopotech, kde vypadl ve čtvrtfinále. Velmi dobře si vedl i na US Open, tam skončil ve třetím kole na raketě Jamese Blaka. Na čtvrtfinále dosáhl před dvěma týdny v Bombaji, v Métách následně prohrál ve druhém kole s domácím Grosjeanem.

Ve vzájemném duelu se Moya s Koubkem utkali už pětkrát, když 3:2 na zápasy vede momentálně Španěl. Jak už bylo zmíněno, poslední zápas však vyhrál Rakušan, který ani dnes není rozhodně bez šance. Na rodáka z Klagenfurtu si dnes můžete vsadit u bwin s kursem 2.52. Mírným favoritem zápasu je Carlos Moya, na jehož výhru určili bookmakeři kurs 1.40.

Reklama