Hlavní obsah

Shamrock dnes přivítá lídra

Eircom Premier League má dnes na programu kompletní 29. kolo. Jeden ze zápasů se odehraje v Tolka Parku, domácím stánku Shamrocku Rovers, který bude bojovat o důležité body se vedoucí Droghedou.

Foto: Jiří Reichl

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Domácí loni s přehledem ovládli všechny statistiky druhé nejvyšší irské soutěže a zajistili si tak vstupenku mezi elitu. Právě tento klub do ní jistě patří, nýbrž je s 15 tituly vůbec nejúspěšnějším celkem irské historie. Do letošní sezony vstoupili Rovers velmi dobře a tuto výkonnost si udrželi, tím pádem jsou momentálně třetím nejlepším celkem irské ligy.

Poslední dva zápasy však svěřenci Pata Scullyho nezvládli - nejdříve prohráli 0:3 se slabými Bray Wanderers a před týdnem 0:1 na hřišti Cork City. Především poslední zápas hraje v celkovém zúčtování významnou roli, jelikož právě Cork má momentálně o tři body více a drží se na druhé příčce tabulky. Dnes se však bodové zisky obou týmů mohou opět vyrovnat, Shamrock k tomu potřebuje porazit Droghedu.

„Máme sice hodně absencí, přesto chceme dnes zvítězit a napravit tak zaváhání z posledních týdnů,“ konstatoval trenér Scully, který dnes bude postrádat Barryho Fergusona, Aidana Price, Padraiga Amonda a Johna Martina. Do sestavy se naopak po disciplinárním trestu vrací Barry Murphy a Paul Shiels.

Drogheda si díky kvalitním výsledkům vypracovala na čele tabulky irské nejvyšší fotbalové soutěže velmi příjemný náskok, který momentálně činí 8 bodů. Se třemi porážkami jsou svěřenci Paula Doolina suverénně nejlepší i v této statistice stejně jako ve výsledcích na hřištích soupeřů.

Momentálně navíc Drogs táhnou sérii tří vítězství v řadě, když během posledních týdnů porazili Derry City, Longford Town a Sligo Rovers. Pozitivum u hostů dnes navyšuje i návrat Aidana O'Keefeho, který si už odpykal disciplinární trest. Na hřišti se naopak pravděpodobně stále neobjeví duo Declan O'Brien - Shane Barrett.

Oba týmy patří mezi nejlepší v Irsku, o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Shamrock si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.30. Kurs na remízu má hodnotu 3.00 rovné a na vítězství hostů rovněž 2.90.

Reklama