Hlavní obsah

La liga: Čtvrtá Valencie přivítá vedoucí Real Madrid

Fotbalový kolotoč ve Španělsku nabírá nevídané obrátky. Sotva se média ohlédla za víkendovým kolem, je dnes na pořadu kolo další, tentokráte s pořadovým číslem 10. Tu největší lahůdku budou moci vychutnávat diváci na stadionu Mestalla. Ve svatostánku Valencie, momentálně čtvrtého týmu tabulky, se představí vedoucí mužstvo La ligy - Real Madrid.

Článek

Domácí tým je v současné době v útlumu, což dokonce před dvěma dny vyústilo v odvolání trenéra Quique Sancheze Florese. Floresovi podlomila trenérskou židli víkendová zdrcující porážka v Seville, kde Valencijští prohráli rozdílem třídy 3:0. Přitom začátek soutěže se vyvíjel pro hráče z přístavní metropole velice slibně. Po 6. kole měli na kontě pět výher a pouze jedinou porážku. V 7. kole pak přišla nečekaná domácí porážka 1:2 s ambiciózním Espanyolem. Osmnáct dní poté Valencie senzačně prohrála v zápase Ligy mistrů na půdě outsidera skupiny B Rosenborgu Trondheim (2:0) a čtyři dny na to přišla pohroma v Seville.

Týmu se nyní ujal kouč rezervy Oscar Fernandez a ten doufá v lepší zítřky: “Tým bude na Real připravený. Víme sice, že Real má velmi dobrého trenéra a skvělé mužstvo, ale my jsme silní a připravení bojovat.“ Nový kouč však bude postrádat řadu hráčů. Největším oslabením jeho týmu je bezpochyby absence kanonýra Villy, jenž týmu očividně scházel i v minulých zápasech. Scházet bude i brankář Canizares, stoper Marchena, mozek týmu Baraja a možná i mladý talent David Silva, jenž se stal v minulé sezoně oporou týmu.

Real cestuje na Mestallu ve veliké pohodě. V současné době se vyhřívá na čele španělské ligy s úctyhodným ziskem 22 bodů v devíti zápasech. Na druhou Barcelonu má náskok dvou bodů, na svého dnešního soupeře dokonce čtyři body. O víkendu Real bez problémů zvítězil doma nad La Coruňou 3:1, když se o branky podělili Van Nistelrooij, Raúl a Robinho. Real se může také pyšnit nejlepším útokem v lize, když má na kontě již dvacet vstřelených branek, což dává průměr přes 2 celé na zápas. A také obrana Realu je nejlepší v lize. Pouhých šest inkasovaných branek v devíti zápasech je taktéž úctyhodný počin.

Dnes budou německému kouči Schusterovi scházet pouze hráči širšího kádru, jejich výčet je však početný. Hiquain, Drenthe, Robben, Pepe, Michel Salgado a Soldado. Naopak se po lehčích zdravotních problémech vracejí klíčoví stopeři Cannavaro a Heinze. Real je však na cizích hřištích poměrně zranitelný, dva body mu dokázal ukrást Valladolid, všechny tři pak Bílému baletu sebral v 8. kole Espanyol. Real má navíc těžký los, po tomto dnešním zápase v následujícím víkendu zajíždí na horkou půdu do Sevilly.

Bookmakeři společnosti bwin vypsali poměrně zajímavé kursy. Na výhru domácí Valencie je kurs 2.60. Kdo si myslí, že zápas skončí nerozhodně, může zkusit štěstí při kursu 3.15. A kdo věří hostům z Madridu, má možnost znásobit svůj vklad kursem 2.50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články