Hlavní obsah

Rozjetý Houston míří do Dallasu

Třemi výhrami odstartovali hráči Houstonu novou sezonu NBA. Svou vítěznou sérii by rádi protáhli na čtyři zápasy, nyní je ovšem čeká zatím nejsilnější soupeř: Dallas.

Článek

Asi jen málokterý fanoušek NBA pochybuje o tom, že nejlepší basketbal se hraje v Texasu. Vedle šampionů ze San Antonia se loni dařilo i Dallasu i Houstonu, týmům, které spolu dnes svedou svůj první souboj v této sezoně. Loni ze vzájemných měření sil vyšel lépe Dallas; téměř přesně před rokem ho sice Houston doma deklasoval 107-76, ovšem další tři zápasy zvládl lépe jeho soupeř, který jednou zvítězil i na palubovce Raket. Nyní mu to Houston může oplatit, a pokud si povede jako dosud, není to nereálné. V prvním letošním utkání ustál tým nového trenéra Adelmana galapředstavení Kobeho Bryanta, který nezabránil domácí prohře Lakers 93-95. Také druhé utkání odehrály Rakety venku, tentokrát v Utahu - a opět vítězně. Ačkoliv je basketbal kolektivní hra, dá se říci, že výhru Houstonu zařídil neuhlídatelný Tracy McGrady, který Jazzmanům nasázel 47 bodů. V prvním domácím zápase se McGradymu tolik nedařilo, v takový moment si ale na sebe obvykle bere zodpovědnost obrovitý Číňan Yao Ming a ani tentokrát nezklamal, když si i díky jeho 21 bodůma 12 doskokům Rockets připsali výhru 89-80.

Na rozdíl od Houstonu už letos hráči Dallasu jednou se sklopenou hlavou z palubovky odcházeli. Svěřenci trenéra Averyho Johnsona sice v úvodním zápase zazářili a smetli Cleveland na jeho palubovce 92-74, ve druhém utkání ale v Atlantě nestačili na domácí a prohráli 94-101. Bylo to druhé utkání, ve kterém si musel Josh Howard odpykat svůj trest a jeho absence byla znát. Dallas celý zápas jen dotahoval, vůbec mu nešla střelba za tři body a také pod košem díky Joshi Smithovi a nováčkovi Horfordovi kralovala Atlanta. Hned druhý den si to ale Dallas vynahradil. V domácí premiéře přivítali Mavericks oslabené Sacramento a už s Howardem v sestavě ho porazili 123-102. Vedle tradičních tahounů Nowitzkiho s Howardem v utkání zazářil i Jose Juan Barea, který využil absence Devina Harrise a nastřílel 25 bodů.

V minulé sezoně doma Dallas s Houstonem neprohrál a podle bookmakerů by se to nemělo stát ani dnes. Na Mavericks totiž společnost bwin vypsala kurs 1.43. Pokud se domníváte, že hosté mají větší šanci, než napovídají kursy, vsaďte si na Houston za 2.90.

Reklama