Hlavní obsah

Prodlouží si Livingston sérii vítězství?

Fotbalová nabídka dnes nabízí velmi málo duelů, přesto se na jeden blíže podíváme. V předehrávce 14. kola druhé nejvyšší skotské fotbalové soutěže změří síly pátý Livingston s o příčku hůře postaveným Partickem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Livingston předloni sestoupil ze skotské Premier league, když zvítězil během 38 kol pouze čtyřikrát a elitu tedy opustil rozhodně právem. Boj o návrat vyhlásil hned loni, ale místo umístění na špici tabulky se musel spokojit s pouhým šestým místem. Letos se mu nedaří o moc lépe a už patnáctibodová ztráta na vedoucí Hamilton dává najevo, že ani v příštím ročníku nebudou Livi Lions startovat mezi elitou.

V poslední době si však nevedou vůbec špatně, když před 14 dny vyhráli 4:0 na hřišti loňského účastníka nejvyšší skotské soutěže Dunfermline. Čtyři branky vstřelili svěřenci trenéra Marka Proctora i v pátek na svém stadionu a ani tři branky tak Stirlingu na bodový zisk nestačily. „Vrátili jsme se k vítězstvím a chceme vyhrát znovu, ale víme, že utkání s Partickem bude velmi těžké,“ konstatoval kouč Proctor, který se dnes bude muset obejít bez Jamese McPaka, jehož by měl v sestavě nahradit Colin McMenamin.

Na druhé straně barikády dnes bude stát klub Partick Thistle, který si stejně jako domácí nedávno zahrál skotskou Premie league. Dvouroční účinkování zakončil v sezoně 2003/04, kdy získal o šest bodů méně než předposlední Aberdeen (z 1. skotské ligy padá pouze nejhorší tým). Sezonu poté Jags dokonce opustili i 1. divizi, do které se však okamžitě vrátili a loni skončili se stejným bodovým ziskem jako Livingston na sedmé příčce.

Letos mají muži kouče Iana McCalla prozatím o bod méně, když sice dobře začali, ale v poslední formě není jejich forma zdaleka optimální. Na Livingston si přesto věří i proto, že ho v srpnu doma porazili rozdílem třídy. „Vítězství za současné situace by nám velmi pomohlo a mohlo by nás zvednout,“ myslí si trenér McCall, který má k dispozici kompletní kádr.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita mírného favorita v podobě domácích, na jejichž vítězství si můžete vsadit s kursem 2.10. Remíza je oceněna hodnotou 3.40 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 2.85.

Reklama