Hlavní obsah

Vedoucí HV 71 vyjede na led Djurgardenu

Svou obsáhlostí kraluje dnešní nabídce hokej. Hrát se nebude pouze na kanadsko-amerických ledech, ale také ve Švédsku. Vedoucí tým tamní Elitserien - HV 71 zavítá k těžkému zápasu do Stockholmu, kde sídlí Djurgarden.

Jan Hrdina v dresu Jönköpingu

Článek

Jsou tomu tři roky, kdy naposledy Djurgarden nakoukl do play-off, což je pro vůbec druhý nejúspěšnější celek švédské historie málo. Tenkrát ho vyřadila v semifinále Frolunda, která následně slavila zisk titulu. Loni i rok předtím však tento klub z hlavní švédské metropole skončil po základní části třetí od konce a o závěrečné boje tak přišel. Letos tak jednoznačně myslí na elitní osmičku, ve které bezesporu nechtějí svěřenci trenéra Hanse Särkijärviho chybět a prozatím se jim to daří.

V tuto chvíli je Djurgarden šestým nejlepším týmem tabulky, když devátá Lulea má o pět bodů méně. V hokeji však tento rozdíl nic neznamená, tím spíše že sezona není prozatím ani v polovině. Síla Järnkaminerna tkví především v týmovém pojetí hry, což dokazuje i kanadské bodování soutěže - mezi nejlepšími 25 je pouze jeden hráč Djurgardenu.

Naopak hned šest hráčů má mezi touto elitou dnešní soupeř domácích HV 71, jehož dres obléká královehradecký rodák Jan Hrdina, který momentálně figuruje s devatenácti body v elitní trojce. Českou kolonii zde loni hájil ještě Jaroslav Balaštík, kterému se moc nevedlo v NHL a letos se vrátil ke svému mateřskému klubu do Zlína.

Zpět ale k mužstvu z Jonkopingu, které je v tuto chvíli lídrem švédské Elitserien a to s naprostým přehledem - druhý Farjestad ztrácí už 7 bodů. Poslední zisk si muži kouče Kenta Johanssona připsali předevčírem doma s Morou, kterou porazili 4:2 a střelecky se prosadil jak Hrdina, tak také rovněž 19bodový Jukka Voutilainen.

Velmi dobré výsledky staví dnes podle bookmakerů společnosti bwin do role mírného favorita hosty, na které si tak můžete vsadit s kursem 2.20. Remízu ocenili experti světové jedničky hodnotou 4.40 a vítězství domácích kursem 2.50.

Reklama