Hlavní obsah

Detroit má co oplácet St. Louis

Zámořská NHL ve středu nabízí celkem jedenáct zápasů ke vsazení. Očekává se, zda v zápase mezi Minnesotou a Vancouverem dojde k odvetě za páteční zákrok na nejlepšího centra domácích. Jediný mezikonferenční duel uvidí diváci v Columbusu, kam míří Florida. Phoenix si zopakuje sobotní duel s Los Angeles v opačném gardu. Detroit hostí St. Louis.

Článek

Rudá křídla jakoby před deseti dny kdosi přistřihl. Po devíti výhrách přišla tři utkání bez jediného získaného bodu. K nedělní výhře se mužstvo propracovalo až v samostatných nájezdech. Přesto může být Detroit jako celek se vstupem do sezóny opět spokojen. Skvěle si v útoku vede Zetterberg s průměrem 1,5 bodu na zápas. Platnou posilou se zatím jeví být obránce Rafalski. Překvapení se tak u Detroitu odehrává zatím pouze na brankářském postu. Hašek sice nemohl několik utkání hrát kvůli zranění, ale i v zápasech, v nichž nastoupil, se mu nedařilo. Úspěšnost zásahů hluboko pod 90 % není rozhodně to, na co byl v minulých letech zvyklý. Osgood si vede nepoměrně lépe a dostane v brance domácího týmu přednost i dnes.

St. Louis před osmi dny vyhnalo právě Haška z branky čtyřmi góly v rozpětí deseti minut druhé třetiny. Zastavilo tak první černou minisérii této sezóny, při níž nebodovalo třikrát za sebou. Nyní je však již opět vše jinak, protože těsně vyhrálo i další tři na góly chudá utkání. V brance dostává jednoznačně přednost Legace, ale Toivonen je v případě potřeby schopen zapůsobit jako kvalitní náhrada. Jackman je jediným obráncem týmu, který odehrál všechny zápasy. Zároveň však má také velmi špatné +/- hodnocení. Pro St. Louis je nejdůležitější, že nyní již má všechny obránce k dispozici zdravé. V útoku je to podobné. Trenér tudíž může míchat se sestavou. V pondělí se mu do ní cíleně nevešel Ručinský, který s Weightem nenaplňuje očekávání.

Bookmakeři bwin vidí dnes jasného favorita a očekávají tedy, že domácí klub má přichystanou odplatu za již zmiňované minulé úterý. Na výhru Detroitu vypsali kurs 1,68 . Hosté se mohou dočkat poprvé po čtyřech letech šňůry čítající pět vítězných zápasů v řadě. St. Louis v minulé sezóně nebodovalo na ledě dnešního soka pouze v jednom ze čtyř zápasů. Tentokrát si lze na výhru hostujícího klubu vsadit v kursu 3,9 .

Reklama