Hlavní obsah

Chicagu se venku daří

Většina klubů v NHL bude ve čtvrtek odpočívat. Neplatí to ovšem pro Ottawu s Pittsburghem, protože to jsou týmy, které hrály včera a dnes se přesunují do hlavního kanadského města k vzájemnému duelu. Odpočinek si nedopřeje ani Detroit mířící do Nashvillu. Edmonton pokračuje v sérii domácích zápasů utkáním s Coloradem. Calgary hostí Chicago.

Článek

Plameny zatím doplácí na velmi špatné první dekády měsíců. V říjnu v prvních třech zápasech Calgary ukořistilo alespoň jeden bod, ovšem v listopadu odešlo pětkrát za sebou v řadě poraženo. Jednoznačným důvodem je neproduktivní střelba. Až před dvěma dny se domácímu klubu podařilo poprvé v listopadu vstřelit více než tři branky v jednom zápase, přestože v něm vyslalo na soupeře pouhých patnáct střel. Úterní zápas se po delší době vydařil brankáři Kiprusoffovi. Na své lepší časy si konečně zřejmě vzpomenul v útoku také zkušený Nolan. Kapitánu Iginlovi naopak střelecký prach začíná vlhnout. Přes celkové zlepšení nemůže být Calgary spokojeno s tím, že již ve třech utkáních nevyužilo žádnou početní výhodu. Nejlepší klubový přesilovkový střelec Langkow se dosud v listopadu netrefil.

Chicago se od začátku sezóny pohybuje většinou v kladných číslech a po několika letech tak výrazně promlouvá do pořadí ve své divizi. Pouze jednou se mu zatím stalo, že odešlo z ledu ve dvou a více zápasech za sebou bez jediného získaného bodu. Mužstvo na ledě skvěle diriguje Lang, který rozděluje přesné přihrávky. Má dále v klubu nejlepší +/- hodnocení, což znamená, že nebývá na ledě přítomen, když mužstvo inkasuje. Většina mladíků kolem něj se tímto pyšnit nemůže. Dnes bude opět na českém univerzálovi velká tíha odpovědnosti, protože kromě zotavujícího se Havláta a dlouhodobě chybějících Bourquea a Adamse se zřejmě opět do útoku nepostaví ani další zkušený hráč Williams. Trenér Chicaga se ve většině zápasů této sezóny spoléhá na brankářské umění Chabibulina. Lalime však také vyhrál polovinu utkání, v nichž nastoupil, a má lepší průměr inkasovaných gólů na zápas.

Bookmakeři bwin předpokládají, že se domácí tým na týden se svými fanoušky rozloučí výhrou. Další tři zápasy totiž Calgary odehraje venku. Dnes je na výhru domácího klubu vypsán kurs 1,92 . Hosté se do druhé poloviny šestidílného cestování dostávají právě dnes. Chicagu se venku zatím celkově vzato daří, když vyhrálo více než polovinu zápasů. Ve vzájemných utkáních dnešních soupeřů navíc nemá domácí prostředí zcela určující úlohu. Na výhru hostujícího klubu si lze tentokrát vsadit v kursu 3,1 .

Reklama