Hlavní obsah

Breda hostí souseda v tabulce

Dvanácté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje na hřišti Bredy, která přivítá rovněž osmnáctibodovou Rodu Kerkrade. Případný vítěz tohoto duelu se posune na čtvrtou příčku tabulky, což je velmi dobrá motivace.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Breda skončila v loňské sezoně jedenáctá, což ji připravilo o tradiční holandské play-off, do něhož se vždy kvalifikují kluby na 2.-9. místě tabulky. Letos se však na těchto příčkách prozatím drží, když dokonce už třikrát vyhrála venku. Dnes ale čeká svěřence trenéra Ernieho Brandtsa zápas na domácím hřišti, kde mají v tuto chvíli přesně průměrnou bilanci 2-1-2 se skóre 8:8.

„Jsme plní sebedůvěry, ale musíme si uvědomit, že Roda bude těžký soupeř. Hrají dobře organizovaně v obraně a mají hráče, kteří dokáží překvapit zajímavou myšlenkou,“ řekl kouč Brants. „Obtížný to bude zápas především pro naše obránce. Záložníci si musejí dávat pozor na špílmacherské duo Marcel Meeuwis - Anouar Hadouir. Jestliže právě je udržíme ze hry, zvítězíme,“ nastínil podrobný recept na soupeře domácí lodivod, který se však dnes bude muset obejít bez několika hráčů; zranění jsou Bas van Wegen, Edwin Zoetebier, Ali Benomar, Victor Sikora a Edwin de Graaf.

Těchto absencí bude bezesporu chtít využít hostující Roda Kerkrade, která je v tu chvíli příčku před domácími a to jen díky lepšímu skóre. Narozdíl od Bredy hrají Koempels lépe doma, a venku mají naprosto průměrnou bilanci 2-1-2 se skóre 9:9. Skončí-li tak toto utkání remízou, oba celky půjdou do dalších zápasů s podobnými statistikami. Roda však chce více i proto, že se jí v poslední době velmi dařilo. Korunu všem výsledkům nasadil dva týdny starý zápas s Groningenem, v němž muži kouče Raymonda Attevelda zdolali soupeře v poměru 5:1.

„Věděli jsme, že to bude chvíli trvat, než budeme dobrým týmem. Ze začátku jsme dělali dobré výsledky bez kvalitní hry, ale teď jsme i toto zlepšili. Anouar Hadouir našel své místo, a stejně tak i Ronald Lamah a Cheik Tiote, kteří velmi dobře rozumí holandskému fotbalu,“ uvedl trenér hostí, který si v dnešním zápase věří. „Mají dobrou obranu, ale my máme tvůrčí schopnosti a nebudeme pro domácí snadným soupeřem,“ dodal Raymond Atteveld, jenž bude dnes postrádat trojici Vincent Lachambre, Jamaique Vandamme a Elbekay Bouchiba.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Ernieho Brandtsa vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.20. Myslíte si, že Roda potvrdí svůj vzestup dnešním vítězstvím? Pak si na to vsaďte - kurs je 2.90. Remíza dnes není rozhodně moc nepravděpodobná, vsadit si na ni můžete s kursem 3.20.

Reklama