Hlavní obsah

Newcastle se střetne s Liverpoolem

Aktuálně jedenáctý Newcastle přivítá pátý Liverpool, který se chce přiblížit vedoucím týmům. Domácí ztrácejí na Reds šest bodů a dnešní případnou výhrou by se mohli posunout do horní poloviny tabulky.

Článek

Newcastle však v poslední době nepodává nějak oslnivé výkony. Ke konci října sice Straky zdolaly Tottenham, ale následně prohrály v Readingu, doma je zostudil debaklem 1:4 Portsmouth a naposledy remizovali 1:1 v Sunderlandu.

„Jsem rád, že jsme dokázali reagovat na gól soupeře. Když jsme vyrovnali, tak jsem myslel, že bychom mohli i vyhrát. Ale remíza je spravedlivá, dodal po utkání se Sunderlandem trenér Sam Allardyce.

Za nepříliš uspokojivé výkony Newcastlu může i rozsáhlá marodka, na které se nachází Abdoulaye Faye, Stephen Carr, Claudio Cacapa nebo Celestine Babayaro. Proti bývalým spoluhráčům si dnes nezahraje ani Michael Owen, který laboruje s poraněným stehnem. Mimo hru je i obránce anglické jedenadvacítky Steven Taylor, jehož trápí bolesti zad. Po karetním trestu se naopak vrací do sestavy záložník Nicky Butt a zcela fit už je brankář Shay Given. Damien Duff se zapojil do tréninku, ale dnes bude ještě mezi náhradníky.

„Někdy předvádíme velmi dobré výkony, někdy tomu je bohužel naopak. Musíme stabilizovat formu,“ dodává kouč Allardyce.

Po vítězství 2:1 v derby s Everonem uhrál Liverpool doma remízu 1:1 s vedoucím Arsenalem. V dalším utkání však opět ztratil body za bezbrankovou remízu na hřišti Blackburnu. Naposledy Reds zdolali 2:0 Fulham, když se v závěru trefili střídající Torres a kapitán Gerrard.

„Věděli jsme, že Fulham hraje až do konce, proto jsme museli být trpěliví a hrát svoji hru,“ řekl po zápase s Fulhamem kouč Benítez.

Už od úvodního hvizdu by dnes měl na trávník vyběhnout Fernando Torres. „Mezi námi a dalšími týmy v boji o titul není velký rozdíl. Jsme soustředění a věříme si, což z nás dělá nebezpečného soupeře pro každého,“ dodává španělský útočník, který se v základní sestavě objevil naposled proti Arsenalu.

Do hry se může dostat i obránce Daniel Agger, kterého na dva měsíce vyřadilo zranění nártu. Ve stoperské dvojici by tak nahradil Samiho Hyypieho a postavil se po bok Jamieho Carraghera. Záložník Xabi Alonso se ještě nezotavil ze zranění chodila, ale o místo v základní sestavě si dobrými výkony výrazně říká Harry Kewell.

Na vítězství Newcastlu vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.60. Ve vítězství Liverpoolu věří bookmakeři o něco více s kursem 1.95. Pokud si vsadíte na remízu, znásobíte svůj vklad kursem 3.20.

Reklama