Hlavní obsah

Prodlouží si Chelsea domácí sérii neporazitelnosti?

V dobrém rozpoložení hrající Chelsea dnes přivítá na Stamford Bridge desátý West Ham. Domácím patří čtvrtá příčka, když v případě úspěchu a zároveň zaváhání obou Manchesterů se mohou posunout až na druhou pozici.

Článek

Blues už 7 duelů v lize neprohráli a proti svému dnešnímu soupeři chtějí tuto šňůru zápasů natáhnout, pokračováním této série by si navíc připsali jubilejní 70. domácí utkání bez porážky v řadě. Po jasné výhře 6:0 nad Manchesterem City z konce října, Chelsea ještě zdolala 2:0 Wigan, ale body ztratila doma s Evertonem za remízu 1:1. V posledním ligovém duelu si svěřenci kouče Granta připsali povinné 3 body, když zvítězili nad posledním Derby. „Nebyl to snadný soupeř, bojují o přežití. Drželi jsme míč a byli trpěliví. Zápas jsme bez starostí kontrolovali,“ dodal po duelu s Derby trenér Grant.

Vítězství si Blues připsali i ve středečním klání Ligy mistrů, kde rozstříleli Rosenborg Trondheim na jeho hřišti 4:0. Pouze z tribuny bude dnešní souboj s West Hamem sledovat záložník Michael Essien, který si odpyká karetní trest. Mimo hru je stále obránce Ricardo Carvalho, který si proti Evertonu poranil obratel. Do branky by se mohl vrátit Petr Čech, jehož léčba trvala kratší dobu, než se původně předpokládalo. „Ve středu jsme předvedli povedený výkon, ale stále jsou zde věci, které můžeme zlepšit – například taktická stránka nebo lepší styl hry,“ dodává Avram Grant.

West Hamu se také vcelku daří a posledních 5 utkání je toho důkazem – 2 vítězství a žádná prohra. Po remíze 1:1 s patnáctým Boltonem si svěřenci Alana Curbishleyho zastříleli proti Derby, které zdolali v poměru 5:0. Naposled hostili kladiváři Tottenham, který měl v 90. minutě za nerozhodného stavu 1:1 k dispozici pokutový kop, ale gólman Robert Green útočníka Defoea vychytal.

Hosté mohou opět počítat s talentovaným útočníkem Deanem Ashtonem a záložníkem Scottem Parkerem. Do hry se dostane i Freddie Ljunberg, kterého z duelu proti Tottenhamu vyřadila migréna. Na listině zraněných naopak stále zůstávají záložník Lee Bowyer a forvard Craig Bellamy.

„Není žádným tajemstvím, že jim to v zadních řadách klape a vyhrávají, což je nejdůležitější. Změna trenéra Chelsea rozhodně neuškodila. Grant není tolik agresivní, je spíše zdrženlivý,“ dodává manažer hostí Alan Curbishley.

Podle bookmakerů je jasným favoritem na výhru domácí Chelsea, na kterou sázková kancelář bwin vypsala nízký kurs 1.25. Na vítězství West Hamu si můžete vsadit ve vysokém kursu 10.00. Na remízu je kurs rovných 5.00.

Reklama