Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Slavia ztratí další body a její náskok na Teplice se ztenčí na pouhé dva body. Myslí si to útočník Jablonce Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz okomentoval 15. kolo Gambrinus ligy.

Článek

Už minulý týden dokázala vedoucímu týmu tabulky sebrat dva body Olomouc. Nyní se představí před svými diváky v souboji s Kladnem. To se rychle vzpamatoval z debaklu ve Zlíně a v předešlém kole doma deklasovalo Ostravu 3:0. "Olomouc je nepříjemnej soupeř, takovej poctivej, ale doma poslední dobou výsledky moc nemají, a ještě se jim zranil Hartig. Kladno doma teď porazilo Ostravu 3:0... Řekl bych, že po tom posvícení budou mít trochu problémy, věřím tomu, že to Olomouc doma 1:0 ukope," tipuje těsnou výhru domácích jablonecký kanonýr.

Zlín je dalším týmem, který se vrací na své hřiště po úspěšném vystoupení v minulém kole. Na stadionu Bohemians znovu dokázal, že už není jen domácím týmem a zvítězil ve Vršovicích 2:1. Dnes poměří síly s Mostem, který se před týdnem dokázal konečně dostat z pásma sestupu po výhře 1:0 nad Žižkovem. "Most teď vyhrál nad Viktorkou, což mu určitě zvedlo sebevědomí, ale ve Zlíně se hraje těžko. Zase to podle mě bude zápas o jednom gólu a myslím, že ho dají domácí," věří ve vítězství Zlína Luděk Zelenka.

Jeho tým, Jablonec, se v lize pořád trápí. Ani výměna trenéra Severočechům zatím příliš nepomohla a po nadějné remíze v Olomouci přišla před týdnem další porážka, tentokrát doma s Plzní 0:1. Luděk Zelenka přesto věří, že na Žižkově dokáže jeho mužstvo sebrat domácím všechny body. "Pro nás je to existenční zápas, takže tam budeme chtít nějakej bod - nejlíp tři - získat. Asi tam rozhodne, jaký bude hřiště. Určitě to ale bude boj a věřím, že v tom boji uspějeme," říká útočník.

Zřejmě nejsledovanějším soubojem 15. kola nejvyšší české ligy bude souboj Ostrava - Sparta. Zápas těchto rivalů je vždy emotivní, především pro fanoušky obou klubů. "Tak Ostrava má co napravovat, za to Kladno dostali hráči pokuty, takže si myslím, že o motivaci mají postaráno. Nehledě na to, že vždycky, když tam Sparta hraje, tak je to hodně vyhecovaný. Sparta nehrála v Brně moc dobře, se Spartakem se mi ale docela líbila... Určitě to bude ofenzivnější zápas než ty předešlé tři, čekám, že tam bude dost gólů a že to skončí remízou," tipuje jablonecký hráč.

Plzeň je momentálně nejbližším pronásledovatelem Slavie, Teplic a Sparty, vedoucí trojice ligy. Po výhře v Jablonci si nyní Západočeši brousí zuby na České Budějovice. "Budějky doma sbírají body a vyhrávají, ale venku to zas tak slavný není. Plzeň teď hrála u nás a moc se mi nelíbila, ale doma taky hraje jinak než venku. Já si myslím, že tam bude jednička, ale bude to těžký zápas," varuje Luděk Zelenka.

Mnohem jednoznačnější by podle něj měl být souboj Teplice - Bohemians, v němž nejlepší domácí mužstvo přivítá nejhorší tým na cizích hřištích. "Teplice jsou na tom velice dobře a jakákoliv ztráta bodů s Bohemkou by pro ně byla neúspěchem. Myslím si, že se budou chtít držet za Slavií a že tenhle zápas nepodcení, takže tady by měla být tutová jednička. Nechtěl bych Bohemku podceňovat, viděl jsem třeba její zápas v Liberci, kde měli velmi dobrý akce dopředu, který nedotáhli, ale teď by měla prohrát," tvrdí útočník.

Souboj dvou účastníků evropských pohárů uvidí v neděli Strahov. Domácí Slavia přivítá Mladou Boleslav, kterou bezpochyby povzbudilo vítězství nad švédským Elfsborgem. Těžko říct. Slavii se nepodařilo doma vyhrát s Olomoucí, ale Boleslav bude asi hrát něco jinýho. Olomouc vysloveně chtěla bránit, Boleslav tohle neumí, hraje do ofenzivy. Oba týmy hrály v pohárový Evropě, Slavia ale už v úterý a Boleslav až ve čtvrtek, to by mohla být trochu výhoda pro odpočatější Slavii, ale Boleslav zase vyhrála a bude v psychický pohodě. Bude to otevřenej zápas, čekal bych zase hodně gólů... Nejsem si jistej, jestli Slavia vyhraje, spíš bych to viděl na remízu," tipuje expert.

V pondělní dohrávce přivítá Liberec tým Brna, které v divokém zápase v minulém kole dokázalo zvítězit nad Spartou 4:2. "Brno má celkem nevyrovnaný výkony, jednou zahraje výborně a všichni si říkají, jaký je to super mužstvo, a pak uhraje špatnej výsledek. Myslím si ale, že venku mu to obecně moc nejde a Liberec se už chytnul, až na tu prohru v Budějovicích. Myslím si, že do toho zápasu půjde jako favorit a myslím si, že to promění ve vítězství," věří ve výhru domácích Luděk Zelenka.

Reklama