Hlavní obsah

Fulham čeká zápas na Old Trafford

Pondělní dohrávka Premier league nabídne souboj úřadujícího mistra Manchesteru United s Fulhamem, který by měl podle předpokladů skončit vítězstvím domácích, ale hosté jistě nenechají svému soupeři nic zadarmo.

Článek

Manchester letos pouze pokračuje ve svých tradičně dobrý výsledcích, i když loni na tom byl touto dobou lépe. Díky týden staré prohře v Boltonu totiž ztratili svěřenci Sira Alexe Fergusona krok s vedoucím Arsenalem, a i když dnes vyhrají, na Gunners jim budou tři body stále chybět. Premier league je však ještě dlouhá a zdaleka tak není rozhodnuto.

Dnes budou Rudí ďáblové obhajovat svou domácí neporazitelnost s Fulhamem, který jistě bude chtít alespoň napodobit Reading, jenž si v probíhajícím ročníku jako jediný odvezl z Old Trafford bod. Domácí síla Manchesteru je však obrovská, což dokládá i skóre 14:1, z něhož jde opravdu strach. Do sestavy United se navíc vrací uzdravený Wayne Rooney, který nastoupí na hrotu po boku Carlose Teveze. Fit jsou rovněž už i Ryan Giggs, Owen Hargreaves, Edwin van der Sar a Wes Brown.

Tato fakta jistě moc nevoní kouči Fulhamu Lawriemu Sanchezovi, jehož mužstvo čeká bezesporu velmi těžký zápas. „Je to největší klub země, jsou šampióni, a kvalita hráčů je ohromná. Máme však odhodlání uspět,“ konstatoval manažer Sanchez, jehož tým momentálně zaobírá 14. příčku elitní anglické soutěže, což není nic moc i z toho pohledu, že na sestupové pásmo má náskok pouhé dva body.

Na Manchester Fulham navíc nikdy moc neuměl zahrát, což potvrdil i ve dvou předchozích ročnících, v níž s United nevyválčil ani bod a na Old Trafford obdržel ve dvou zápasech dohromady hned devět branek. Cottagers dnes navíc bude chybět čerstvě zraněný obránce Moritz Volz. Mimo hru jsou dále Phillipe Christanval, Kasey Keller, Lee Cook, Ian Pearce, Brian McBride, Simon Elliot a Jimmy Bullard.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Manchester, na který si můžete vsadit s kursem 1.15. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 6.50. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Fulham, jehož výhra je oceněna kursem 13.00 rovných.

Reklama