Hlavní obsah

Scunthorpe uvidí souboj dvou nováčků

Dvacáté kolo 2. anglické fotbalové ligy načne netradičně v pondělí souboj dvou nováčků. Scunthorpe i Blackpool totiž ještě loni hrávali o soutěž níže a až letos mají tak na dosah Premier league.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mezi elitu Anglie by jistě chtěl postoupit každý, ale ani jednomu z dnešních soupeřů se to pravděpodobně letos nepodaří. Domácí Scunthorpe jsou totiž v tuto chvíli až 18. celkem tabulky, hosté z Blackpoolu jsou na tom ještě o tří místa hůře.

Scunthorpe United loni s přehledem kralovali anglické League One, když prohráli pouze 7 z 46 utkání, čímž si zajistili účast v Championship league. Letos však klub, kde začínal například slavný bývalý anglický reprezentant Kevin Keegan, moc důvodů k radosti nemá, i když sezona je stále na začátku a střed tabulky je velmi vyrovnaný. Jedním z faktorů těchto neúspěchů je bezesporu i odchod klíčového muže loňské sezony Billyho Sharpa, který během dvou let v tomto klubu nastřílel neuvěřitelných 53 branek. 21letý útočník přestoupil do Scunthorpe ze Sheffieldu United za 100 tisíc liber, když letos byl právě Žiletkám zpětně prodán za dvacetinásobek. Klub opustil i jeho bývalý parťák z útoku Andy Keogh, který se stěhoval do Wolves. Dnes se v sestavě Želez neobjeví ani zranění Cleveland Taylor a brankář Joe Murphy, nejistý je navíc start Iana Baraclougha. Fit je však už Andy Butler a po vypršení karetního trestu se vrací i Kelly Youga.

Blackpool je na tom v současné době velmi podobně jako domácí, ale má o jeden odehraný zápas méně a i možná proto ztrácí na United dva body. Klub, který byl založen už v roce 1887, hraje takto vysoko vůbec poprvé, i když před 54 lety vyhrál FA Cup. Během posledních ročníků šel však velmi nahoru a po šesti sezonách v League One dokázal konečně postoupit do druhé nejvyšší soutěže.

V té se mu ale prozatím moc nedaří a vypadá to, že ho letos čekají záchranářské boje. Dnes by tak svěřenci trenéra Simona Graysona potřebovali bodovat, což ale nebude jednoduchý úkol. Pomoci by k tomu měl nově příchozí útočník Bartosz Slusarski, který přišel k Pool na hostování z West Bromwich. Na hřišti se naopak neobjeví zraněný záložník Keith Southern.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.15. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Blackpoolu si můžete vsadit v kursu 3.00 rovné.

Reklama