Hlavní obsah

Utrápený Norimberk přivítá Alkmaar

Do velkých problémů se dostal fotbalový Norimberk. Tým trenéra Meyera o víkendu prohrál důležitý duel s Duisburgem a v tabulce bundesligy je až předposlední, a v těžké situaci je i v Poháru UEFA. Pokud dnes totiž neporazí Alkmaar, může se se soutěží rozloučit.

Článek

Souboj s Duisburgem byl důležitý proto, že šlo o klasický zápas o šest bodů. Meyerovi svěřenci byli těsně nad pásmem sestupu a Duisburg na posledním místě. Norimberk se držel až do 72. minuty, kdy Grlic vstřelil jediný gól zápasu do sítě hostů a utrápenému Norimberku tak způsobil další pohromu - byla to pro ně totiž už čtvrtá prohra z posledních pěti utkání. Kámenem úrazu jsou domácí zápasy Norimberka, který je s bilancí 2-1-4 druhým nejhorším mužstvem bundesligy na své půdě. Pro Meyera a jeho svěřence, kteří loni skončili šestí a vyhráli domácí pohár, je nyní zřejmou prioritou udržet se v nejvyšší lize. Dnes se ovšem musí soustředit na jinou soutěž, ve které se také trápí. Norimberk hned v úvodním utkání základní skupiny Poháru UEFA potvrdil, že se mu doma nedaří, a prohrál 0:2 s Evertonem. Ve druhém zápase uhrál cenný bod v Petrohradu za remízu 2:2, ovšem pokud dnes neuspějí, mohou se s pohárovou Evropou rozloučit. Náročný boj na dvou frontách a psychická deka z posledních neúspěchů by mohla na hráče dolehnout, útočník Charisteas ale věří, že se to jeho týmu podaří zlomit. "Jestli chceme zůstat v soutěži, musíme ve středu vyhrát. Potřebujeme jen trochu štěstí. Stoprocentně v náš tým a našeho trenéra věřím a věřím, že se z této situace rychle dostaneme," prohlásil řecký reprezentant, který dnešního soupeře dobře zná. "AZ vždy hraje velmi útočně, ať už hraje doma, nebo venku. Hrál jsme proti nim třikrát nebo čtyřikrát a podle mě byli loni v Nizozemí nejlepším týmem," dodal hráč, který dříve oblékal dres Ajaxu a Feyenoordu.

Charisteasova slova jsou možná pravdivá, dnes je ale Alkmaar v úplně jiné situaci. Mužstvo trenéra Van Gaala v minulém roce až do posledního kola bojovalo o titul, o který přišlo po nečekané porážce s Excelsiorem. Letos se AZ jen zdálky pozoruje souboj tradiční trojice PSV-Ajax-Feyenoord, která znovu utíká všem pronásledovatelům. Alkmaar sezonu nezačal špatně, ovšem zářijová domácí prohra s Ajaxem nastartovala sérii špatných výsledků, která vyvrcholila porážkou od Heerenveenu před vlastními diváky. Poté se Van Gaalovi hráči zvedli a po třech vítězstvích a remíze na hřišti Eindhovenu se konečně začali sunout v tabulce výš. V minulém kole ale přišlo vystřízlivění; na hřišti Twente Enschede prohráli 1:2 a zůstávají tak až ve druhé polovině tabulky Eredivisie. Na rozdíl od Norimberka si ale špatnou formu do Poháru UEFA nepřenesli. Hned v úvodním zápase potrápili Petrohrad na jeho hřišti, kde uhráli remízu 1:1, a postupové naděje zvýšil ve druhém utkání Dambélé, díky jehož gólu Nizozemci porazili doma Larisu 1:0. I remíza by jim tak dnes mohla stačit, vzhledem k tomu, že poslední zápas hrají doma, ovšem vítězství by jim postup zaručilo okamžitě.

I přes špatnou formu je dnes papírovým favoritem domácí Norimberk, na který bookmakeři vypsali kurs 2.10. Pokud věříte v úspěch hostů, vsaďte si na jejich neprohru v kursu 1.57. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom teprve začněte sázet live.

Reklama