Hlavní obsah

Spraví si Arsenal chuť proti Middlesbrough?

Middlesbrough se nachází v nepříjemné situaci, když jim patří až 18. příčka v tabulce Premier League. Naopak Arsenal se stále vyhřívá na špici a dnes by jistě rád napravil své středeční zaváhání, kdyz v Newcastlu jen remizoval 1:1.

Článek

Domácím se v poslední době vůbec nedaří, když už deset utkání v řadě nedokázali zvítězit. Hráči Boro zaznamenali výhru naposledy v úvodu září proti Birminghamu. Na začátku listopadu svěřenci kouče Southgata remizovali doma s Tottenhamem a Boltonem, ale následně přišla porážka 0:3 od Aston Villy. „Dnešním výkonem jsme udělali malý krok správným směrem, ačkoliv jsme stále v poslední trojce. Předváděli jsme kvalitní hru až po soupeřovo pokutové území, pak nás ta kvalita opustila,“ dodal po posledním duelu v Readingu (1:1) trenér Southgate.

Otazník visí nad startem domácího gólmana Marka Schwarzera, kterého trápí poraněný palec. Připraven je náhradník Ross Turnbull, pro kterého by to byl druhý start v Premier league. Po vleklých zraněních jsou opět připraveni defenzivní hráči Julio Arca a Robert Huth. Nejistý je start mladého obránce Andrew Taylora, který léčí poraněné koleno. Do konce kalendářního roku je mimo hru útočník Mido. „Tento víkend je před námi velký test a nikdo od nás neočekává dobrý výsledek. Můžeme jenom překvapit,“ říká bývalý anglický reprezentant Gareth Southgate.

Od remízových duelů s Liverpoolem a Manchesterem United si hosté postupně poradili s Readingem, Wiganem a zdolali i silnou Aston Villu v poměru 2:1. Jak již bylo zmíněno, v půlce týdne Gunners ztratili body s Newcastlem.

Do duelu proti Middlesbrough nemůže trenér Wenger nasadit hned několik hráčů. Na marodce hostí figuruje Cesc Fabregas (kolenní šlachy), Mathieu Flamini (stehno), Alexander Hleb (achilovka) a Robin van Persie (koleno). Mimo hru je i 21letý záložník Abou Diaby, který má potíže se zády. „Je to pro nás velká výzva. V posledních dvou utkáních jsme v druhém poločase nebyli tak suverénní a to chceme změnit. Hráči jako Gilberto, Denilson, Bendtner nebo Walcott, se mohou více předvést,“ dodává kouč Wenger.

Ve výhru Middlesbrough bookmakeři příliš nevěří, kdy na ni vypsali vysoký kurs 6.75. Na vítězství Arsenalu určila sázková kancelář bwin kurs 1.50 a na remízu je kurs 3.50.

Reklama