Hlavní obsah

Dallas potřebuje doma zabrat

Téměř polovina klubů zasáhne do hry v NHL na začátku nového týdne. Buffalo se vrací na svůj led k utkání s divizním sokem z Bostonu. Tampa Bay naopak vyráží na dva dny na cestu po severovýchodní divizi, kterou započne v Torontu. Detroit je v jednom kole, protože po včerejší domácí výhře dnes míří do Nashvillu. Dallas hostí Edmonton.

Článek

Dallas trávil přelom listopadu a prosince na cestách. Dařilo se mu střídavě, ale vracel se jistě spokojen. Bez bodu odjel z ledu pouze ve dvou zápasech z šesti. Zbylá utkání vyhrál, i když dvakrát až mimo normální hrací dobu. Návrat domů již tak slavný nebyl a Dallas přišel o vedení v divizi. Mužstvo stále sužují nějaké zdravotní problémy. Obránce Boucher se podrobil operaci a na listině zraněných je také Lehtinen. Zkušený útočník patří v klubu k hráčům s nejlepším +/- hodnocením. Nejistý je také start dalších dvou útočníků, kteří však nepatří ke klíčovým. Pro Dallas je horší, že v posledních sedmi zápasech využil pouhé tři přesilové hry. Trvale jisté výkony v brance zatím nepodává Turco.

Olejáři vstoupili do sezóny velmi zle. Poprvé dokázali třikrát za sebou zvítězit na přelomu listopadu a prosince. Jednou z důležitých věcí bylo, že se jim alespoň částečně zmenšila marodka, kterou opustil např. obránce Pitkanen. Další letní posily Edmontonu v osobách obránce Souraye a útočníka Sandersona však zůstávají zatím na listině zraněných. S otazníkem dnes opět bude start otřeseného obránce Tarnströma. Trenér se přesto především v útoku cítí natolik silný, že v pátek nechal odpočívat Torrese a Stolla. Oba útočníci Edmontonu jsou sice zdraví, ale i diváci od nich byli zvyklí na lepší výkony. Druhý jmenovaný např. dominuje v záporném slova smyslu klubovému +/- hodnocení. V prosinci zatím odchytal většinu zápasů Garon, který podává celkově stabilnější výkony než Roloson.

Kluby se potkávají v této sezóně poprvé. Bookmakeři bwin očekávají, že domácí dosáhnou na dva body již v normální hrací době. Dallas je u nich v kursu 1,77 favoritem. Hostům se ale zatím proti klubům z pacifické divize daří. Dnes to může Edmonton potvrdit v kursu 3,6 na ledě, kde je zvyklý jednou za sezónu vyhrát.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články