Hlavní obsah

Zahraje si Valencie na jaře alespoň Pohár UEFA?

Nevydařenou sezonu prozatím prožívá španělská Valencie. Podle předsezónních odhadů měla hrát o přední příčky Primera division a také postoupit do jarních bojů Ligy mistrů. Ani jedno se jí však nedaří a dnes bude na Stamford Bridge bojovat alespoň o Pohár UEFA, domácí Chelsea už má jistou účast v osmifinále milionářské soutěže.

Článek

Londýnská Chelsea sice nevstoupila do letošní sezony rovněž dobře, ale po rezignaci José Mourinha se Blues zvedli. Pod izraelským koučem Avramem Grantem se vrátila do boje na všech frontách a stále tak může pomýšlet na zisk několika trofejí. V Premier league nyní ztrácí na vedoucí Arsenal tři body, což je vzhledem k náročnosti této soutěže velmi málo a jistě dostižitelná ztráta.

V Lize mistrů Blues po úvodním zaváhání s Rosengborgem Trondheim neponechali nic náhodě a 14 dní starým vítězstvím 4:0 v Norsku si zajistili postup do osmifinále z první příčky tabulky skupiny B. Dnešní zápas s Valencií tak sehrají Londýňané už pouze z povinnosti. Následující víkend navíc čeká Chelsea zápas s Arsenalem, který je bezesporu důležitější než ten dnešní. „Není pochyb, že toto utkání je vůbec nejdůležitějším,“ konstatoval Grant, který dnes může oproti víkendovému zápasu se Sunderlandem nasadit do hry uzdraveného brankáře Čecha a také záložníka Essiena, který pykal za karty. Hrát naopak stále nebude Drogba, jenž se podrobil operaci kolene.

Valencie nemá na Chelsea moc dobré vzpomínky. Právě Londýňané ji totiž na jaře vyřadili ve čtvrtfinále nejprestižnější evropské pohárové soutěže, když o postupu rozhodl v poslední minutě odvetného zápasu Michael Essien. S Chelsea svěřenci trenéra Ronalda Koemana prohráli už i v probíhajícím ročníku, když na domácím hřišti sice vedli od 9. minuty díky brance kanonýra Davida Villy, ale Chelsea dokázala výsledek otočit na konečných 2:1 góly Cola a Drogby.

Společně s anglicko-španělskou dvojicí jsou v této skupině ještě Schalke a nevyzpytatelný Trondheim. Právě norskému celku dnes musí Valencijští držet palce, nezíská-li totiž v Gelsenkirchenu alespoň bod, pak Valencii nebude na účast v Poháru UEFA stačit ani vítězství s Chelsea. „Chceme Valencii dostat zpět tam, kam patří. Musíme to však potvrdit výkony,“ konstatoval útočník Španělů David Villa.

Věříte-li ve vítězství domácích, pak si můžete vsadit u bwin s kursem 1.75. Remíza je oceněna hodnotou 3.45 a výhra Valencie kursem 4.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.