Hlavní obsah

Potvrdí Miami výhru nad Phoenixem?

Návrat do mistrovských časů jako by prožívali basketbalisté Miami. Tým, který patří k největším zklamáním letošní sezony, dokázal poprvé vyhrát dva zápasy po sobě. Zvládne i třetí, který sehraje doma s Washingtonem?

Článek

Špatný start Miami do sezony se při vší úctě k Heat dal očekávat. Ústřední postava jejich hry, rozehrávač Dwyane Wade, se totiž zotavovala ze dvou operací a v prvních sedmi zápasech nenastoupila. Miami během jeho nepřítomnosti dokázalo zvítězit jen nad slabými Knicks, prohrát dokázali na své palubovce i s nevýrazným Charlotte. V polovině listopadu se Wade vrátil, kdo ale očekával rychlý vzestup jeho týmu, zmýlil se. Wade se poměrně rychle zotavoval a už v pátém zápase vydržel na hřišti 42 minut. Ani to ale Miami nepomáhalo. Obrovitý pivot Shaquille O'Neal střídal výborné výkony se špatnými, a i proto skončili Heat v listopadu s bilancí 4-11. Začátek prosince pak vypadal ještě hůř. Miami čekala šňůra šesti zápasů venku a po porážkách v Denveru, Utahu, Portlandu a na půdě Golden State trenérovi Patu Rileymu určitě dobře po těle nebylo. Nic zlého ale netrvá věčně a i série porážek Miami skončila. V neděli nastoupil floridský tým na palubovku Los Angeles Clippers a především díky Wadeovi, autorovi 35 bodů, zvítězil 100-94. To nejlepší ale ještě mělo přijít. Hned další den se Miami představilo ve Phoenixu a arizonské fanoušky nepříjemně překvapilo vítězstvím 117-113.

Po náročném cestování měli Heat přes dva dny na odpočinek. Dnes se představí znovu doma v Miami, kam zavítá soupeř z Washingtonu. Zatímco domácím se největší hvězda už dávno vrátilo, Washington bez té své hraje už skoro měsíc a minimálně další dva ještě hrát bude. Už po osmi zápasech se totiž zranil rozehrávač Gilbert Arenas, který je po operaci levého kolena. Zdá se ale, že na hře Wizards se to nijak zvlášť neprojevuje. Bez Arenase má tým z hlavního města bilanci 8-5, kterou si výrazně vylepšil v posledních zápasech. Na konci listopadu totiž Wizards absolvovali cestu po palubovkách cizích týmů, kde se jim nedaří tolik jako doma. Hned prvního prosince se ale znovu představili doma, kde odehráli pět utkání v řadě. Nevyvedlo se jim jenom to proti silnému Phoenixu, kterému tým trenéra Eddieho Jordana podlehl 107-122. Další čtyři utkání vyhráli, nejprve nad Torontem, pak nad oslabeným Clevelandem, New Jersey a v pondělí si Wizards poradili i s Minnesotou, kterou porazili 102-88.

Přestože se při pohledu na tabulku Východní konference jeví Miami jako slabší z obou týmů, v domácím prostředí mu bookmakeři věří, a proto na něj vypsali kurs 1.38. Myslíte si, že Washington zabrzdí vzestup domácích a zvítězí? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.10.

Reklama