Hlavní obsah

Uspějí Rudí ďáblové na Anfield Road i letos?

Fanoušci dobrého fotbalu si dnes jistě přijdou na své. Anglická Premier league má totiž na programu hned dva šlágry. Ten první se odehraje na Anfield Road, domácím stánku Liverpoolu, který přivítá Manchester United.

Článek

Rudí ďáblové jsou pro Liverpool vždy nepříjemným soupeřem, což dokazuje i statistika; z posledních deseti vzájemných ligových duelů vyhráli Reds pouze jeden. Toto vítězství je navíc dosti zaprášené, jelikož se datuje do dubna roku 2004. Naopak hned osmkrát se za posledních pět sezon radovali z výhry United, kteří dobyli Anfield i loni, když jedinou branku zápasu vstřelil v 90. minutě John O'Shea.

Liverpoolští tak mají Manchesteru co vracet, čehož si je vědom i kouč Reds Rafael Benitéz, jehož mužstvo si excelentním způsobem vybojovalo postup do jarních bojů Ligy mistrů. V závěrečných třech duelech totiž vstřelilo hned 16 branek. „Jsme po vítězství z Marseille v dobré formě. Když hrajete dobře a dáte čtyři góly na hřišti soupeře, jsou všichni šťastní,“ vrátil se lodivod Liverpoolu k úternímu duelu.

Ten je však minulostí a nyní se soustředí na důležitý ligový duel. „Je důležité vyhrát každý zápas, speciálně ty domácí. Uznávám, že mezi námi a United je rivalita a i proto je chceme porazit. Bude to speciální zápas,“ řekl k dnešnímu souboji Benitéz, který dnes konečně může využít služeb uzdraveného Xabiho Alonsa. Fit je i Javier Mascherano, start Steva Finnana je nejistý.

Uspět dnes chce bezesporu i Manchester, který je za poslední týdny nejlepším celkem Premier league a pomalu, ale jistě se začíná poohlížet po samém čelu tabulky. Tuto pozici už od začátku soutěže zaobírá londýnský Arsenal, který však hraje dnes těžké derby s Chelsea a bodovou ztrátu by tak United mohli rychle smazat.

Na Anfield Road ale nečeká svěřence Sira Alexe Fergusona jednoduchý souboj. „Obě strany se dívají na soupeře jako na velkého rivala. To je potřeba si uvědomit a řídit se tím,“ konstatoval lodivod Ďáblů, jenž se pravděpodobně bude moci spolehnout na kompletní kádr. Malý otazník visí pouze nad startem loňského střelce z liverpoolského stadionu Johna O'Shea. Zcela fit je Owen Hargreaves, který se před týdnem zranil v zápase s Derby.

Jestliže dnes budete hledat duel s favoritem, tak právě toto utkání do vašeho výběru nepatří. Na Liverpool vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.50. Remízu si vsadíte s kursem 3.05 a na vítězství hostů z Manchesteru za kurs 2.70. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky

Reklama