Hlavní obsah

Bílý balet přivítá Osasunu

Den před Štědrým večerem čeká madridský Real prestižní souboj s Barcelonou. Kataláncům včera generálka vyšla, když zvítězili rozdílem třídy ve Valencii, povede si dnes Bílý balet stejně v zápase s Osasunou?

Článek

Real Madrid prožívá prozatím vydařenou sezonu, jelikož nebude chybět v jarních bojích Ligy mistrů a v Primera division není v tuto chvíli lepšího celku. Druhá Barcelona ztrácí na klub z hlavní španělské metropole bod, ale Real má k dobru dnešní zápas s Osasunou. Do toho jde bezesporu s cílem zvítězit, což by mu zaručilo vedoucí pozici i přes Vánoce.

Do Vánoc čeká Bílý balet kromě dnešního souboje ještě zápas domácího poháru a nakonec už zmiňovaný souboj s Barcelonou. „S Barcelonou to je speciální zápas a každý rok dobrý souboj, ale nyní myslíme na věci okolo Osasuny,“ konstatoval záložník Realu Robinho. Německý trenér ve službách Bílého baletu Bernd Schuster dnes může počítat s uzdravenými Gabrielem Heinzem a Roystonem Drenthe, zatímco Christoph Metzelder, Javier Balboa a Arjen Robben stále zůstávají na marodce.

Hosté z Osasuny mají úplně jiné starosti než domácí. Po překvapivém čtvrtém místu v sezoně 2005/06 se loni vrátili ke svému standartu, když skončili na 14. příčce tabulky. Právě toto místo zaobírají aktuálně i v probíhající sezoně. V posledních týdnech se ale dokáží Los Rojillos měřit s těmi nejlepšími, když se jim podařilo vyhrát v La Coruni a remizovat se Sevillou i Valencií.

Dnes však čeká svěřence trenéra José Angela Zigandy pravděpodobně ještě těžší zápas, ale i na Santiago Bernabeu už dokázala Osasuna uspět. Před třemi lety totiž vyhrála v Madridu hned 3:0, což by dnes jistě chtěla zopakovat. „Máme dobrou šňůru, ve které chceme pokračovat,“ řekl trenér hostů, v jehož nominaci na duel s Realem chybí hned několik hráčů. Zraněný je nejlépe placený muž týmu Walter Pandiani, mezi marody jsou také Cesar Cruchaga, Igotz Garde a Javad Nekounam. Karetní tresty si navíc musejí odpykat Patxi Punal, a Juanfran. Javi Garcia je kmenovým hráčem domácích a kvůli klauzuli ve smlouvě dnes rovněž nemůže nastoupit.

Bookmakeři společnosti bwin vidí papírového favorita v podobě domácí týmu, na něhož vypsali kurs 1.25. Remíza je ohodnocena kursem 5.00 rovných. A kdo věří, že Osasuna tento zápas zvládne ještě lépe a na San Bernabeu zvítězí, může si vsadit s vysokým kursem 10.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.