Hlavní obsah

Utrápený Cleveland přivítá Milwaukee

Dva týmy, které se po velmi dobrém začátku sezony dostaly do problémů, se dnes utkají v Clevelandu. Domácí Kavalíři přivítají Milwaukee, kterému mají po měsíc staré porážce co vracet.

Článek

V případě Clevelandu není vůbec těžké přijít na příčinu jeho potíží. Cavaliers si v listopadu vedli slušně - i přesto, že většinu zápasů odehráli venku, kde nebývají tak silní jako doma, a měli těžké soupeře. Na konci listopadu si vyšlápli dokonce i na Boston a jako teprve druhý tým NBA dokázali letos nejlepší mužstvo soutěže porazit. Druhý den nastoupil povzbuzený Cleveland v Detroitu a i tam se celou první půli statečně držel, pak se ale zranil hvězdný LeBron James a všechno se rázem změnilo. Detriot Kavalíry ve druhém poločase rozdrtil 61-31 a porážka 74-109 naznačila, jak se Cleveland bez své největší hvězdy povede. James chyběl kvůli zraněnému prstu pět zápasů a jeho tým všechny prohrál, přičemž dokázal nastřílet soupeřům průměrně pouhých 82 bodů na zápas. Před týdnem se LeBron James vrátil proti Indianě a ačkoliv toho příliš nenahrál, přispěl k vítězství 118-105. Kdo si ale myslel, že už je vše v pořádku, zmýlil se. Tři dny nato Cleveland prohrál v New Jersey 97-105 a další den dokonce podlehl Philadelphii 86-92 na vlastní palubovce. "Je jasné, že nehrajeme dobře. Právě teď nejsme dobrý tým," mohl po zápase jen přiznat James, s 21 body nejlepší střelec svého mužstva.

Milwaukee, které se dnes v Clevelandu představí, by slabší formy domácích mohlo využít. Jenže to by samo nesmělo mít problémy. Také Bucks začali slušně; první čtyři zápasy na půdě soupeře prohráli, zato zvítězili ve všech šesti domácích utkáních. První výhru venku si pak připsali právě v Clevelandu, kde především díky vynikající mušce svého nejlepšího střelce Michaeda Redda zvítězili 111-107. Od cenné domácí výhry nad Dallasem ale Milwaukee odehrálo šňůru devíti zápasů, z nichž dokázalo vyhrát jen ten na půdě oslabených Los Angeles Clippers. To už Bucks zdravě nabudilo a po návratu domů si smlsli na silném Orlandu, které porazili 100-86. Dva dny nato sice nepříliš překvapivě podlehli v Bostonu domácím Celtics 82-104, ovšem hned v dalším utkání znovu uspěli, tentokrát doma proti Minnesotě, kterou porazili 95-92. "Zvítězit v tomto zápase pro nás bylo velmi důležité. Den předtím jsme prohráli v Bostonu a věděli jsme, že nás čeká Cleveland. Věděli jsme, že v tomto utkání musíme zvítězit, zvlášť, když jsme hráli doma," řekl po desáté výhře svého týmu v sezoně Michael Redd.

Svým divákům doma dělá Milwaukee radost často, zato venku se trápí. Bilanci 2-11 si sice vylepšilo právě v Clevelandu, ovšem to by se dnes opakovat nemělo - tedy alespoň podle bookmakerů, kteří dnes na Cleveland vypsali kurs 1.27. Myslíte si, že Bucks využijí trápení domácích a zvítězí i nyní? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.90.

Reklama