Hlavní obsah

Chelsea čeká souboj s Liverpoolem

Stejně jako včera, tak i dnes je na programu anglický Carling Cup, který pozná svého posledního semifinalistu. Ten vzejde ze souboje věčných rivalů, jenž se v poslední době střetli hned několikrát - Chelsea a Liverpool.

Článek

Tři dny po derby s Arsenalem čeká Blues další těžká zkouška, v níž se opět utkají s týmem z tzv. „Velké čtyřky“. I když svěřenci manažera Avrana Granta o víkendu na Emirates stadium neuspěli, v Premier league pro ně není stále nic ztraceno, jelikož ještě není odehrána ani kompletní první polovina sezony a šestibodovou ztrátu na vedoucí Gunnurs tak mohou ještě smazat. Druhý scénář je však takový, že se to Chelsea nepovede, což si jistě musí připouštět a stejně jako loni už pomalu myslet i na ostatní soutěže, v nichž může stále získat trofej.

Jednou z nich je Carling Cup, ve kterém loni Blues kralovali a letos by se jistě obhajobě tohoto poháru nebránili. Nejdříve však musí porazit silný Liverpool, k čemuž by měl přispět i uzdravený kapitán německé reprezentace Michael Ballack. „Ballack je fit. Je to dobrý hráč a chyběl nám. Má hodně zkušeností a bude v zítřejší sestavě,“ konstatoval včera lodivod domácích, který může už počítat i s Ricardem Carvalhem. Možnost postavit tohoto stopera mu přišla jistě velmi vhod, jelikož se o víkendu zranil klíčový muž defenzívy John Terry, mimo hru je stále i Didier Drogba.

Těžký zápas měl o víkendu i Liverpool, když na domácím Anfield Road přivítal Rudé ďábly z Manchesteru. Ani on však nedokázal s elitním anglickým týmem bodovat, když stejně jako Chelsea prohrál 0:1. „Je to frustrující porážka. Udělali jsme jednu chybu a zaplatili za ní gólem stejně jako loni. Proti ostatním klubům s tím můžete uspět, ne ale proti těm větším týmům,“ konstatoval po zápase manažer Reds Rafael Benitez.

Jeho hráče ve středu čeká neméně lehčí zápas, jelikož Chelsea bezesporu patří ke špičce anglického fotbalu i po odchodu populárního kouče Josého Mourinha. „Během posledních let jsme proti nim hráli hodně zápasů a proto víme, že jsou špičkový soupeř. Přijeli jsme do Londýna, jelikož chceme získat trofej a proto chceme postoupit do semifinále. Aby jsme se tam dostali, budeme bojovat do poslední minuty,“ řekl k dnešnímu duelu trenér hostí, jenž bude postrádat kapitána Stevena Gerrarda, který má žaludeční problémy. Hrát nebude ani dlouhodobě zraněný Daniel Agger, nejistý je start Steva Finnana, zpět je naopak Xabi Alonso.

Věříte-li v dnešní vítězství Chelsea, pak si můžete vsadit s kursem 1.95. Remíza je oceněna hodnotou 3.25 a výhra Liverpoolu 3.60. K zápasu budou u společnosti bwin samozřejmě připraveny i live sázky.

Reklama