Hlavní obsah

Curych s Leverkusenem už pouze o výhodnější pozici

Pražská Sparta zklamala českou fotbalovou veřejnost, když před 14 dny rozhodla o tom, že se v jarních bojích Poháru UEFA neobjeví. Kromě Spartaku Moskva jsou totiž ve skupině lepší ještě FC Curych a Bayer Leverkusen, kteří si to dnes rozdají v přímém souboji o výhodnější pozici pro páteční losování.

Článek

Jedním z překvapení letošního ročníku Poháru UEFA je bezesporu FC Curych. Švýcarský mistr má totiž už jistý postup do jarní fáze, což se moc nepředpokládalo. Papírově měla na jeho úkor postoupit pražská Sparta, ale ta hned v prvním duelu překvapivě podlehla na Letné právě celku ze země hodinek. Curychu vyšel i druhý zápas, ve kterém doma porazil francouzské Toulouse, čímž jen potvrdil, že přes italské Empoli postoupil do hlavní fáze právem.

První zaváhání si svěřenci trenéra Bernarda Challandese připsali před 14 dny v Moskvě, kde podlehli tamnímu Spartaku nejtěsnějším možným rozdílem. Tato porážka sesadila Curych z čela skupiny, ale dnes se na něj může za určitých okolností vrátit, což by bylo výhodné pro následný los. Oproti zápasu v Moskvě je fit Eric Hassli a dnes se tak bezesporu objeví v základní jedenáctce.

Leverkusen patří mezi tradiční bundesligová mužstva, která každoročně promlouvají do boje o evropské poháry. Letos tomu není jinak, jelikož Bayer je v tuto chvíli čtvrtým celkem tabulky a má ty nejvyšší ambice. Stejně tomu je v Poháru UEFA, kde Leverkusen pomýšlí na úspěch, i když jeho prozatímní účinkování není zcela hladké. Už v předkole měl tento německý klub problémy, když přes portugalskou Leiriu postoupil jen díky brance z 88. minuty v odvetném utkání v Portugalsku.

V úvodním zápase skupinové fáze Bayer porazil 1:0 Toulouse a následně prohrál v Moskvě se Spartakem. Ani s pražskou Spartou nepodal nikterak famózní výkon a za výsledek 1:0 mohl být rád. Přesto má Leverkusen už postup jistý, ale stále chce více. „Chci skončit první ve skupině, aby jsme měli lehčí los a na jaře začínali venku,“ konstatoval trenér hostí Michael Skibbe, který i přes svoje tvrzení hodlá šetřit některé hráče.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá tento zápas žádného výraznějšího favorita - na vítězství Curychu si můžete vsadit s kursem 2.75. Jestliže si myslíte, že utkání dospěje do nerozhodného konce, poté využijte sázky na remízu s kursem 3.40. Na hosty najdete u stejné společnosti kurs 2.25.

Reklama