Hlavní obsah

Nashville bez odpočinku

Čtyři utkání ve středu čekají na diváky, kteří rádi sledují NHL. Detroit zažívá výtečný měsíc, ale zápasem s Los Angeles se na delší dobu rozloučí se svými fanoušky. V jediném duelu klubů z východní konference hostí Islanders Buffalo. Anaheim se posílil a dnes hraje doma s Coloradem. Chicago hostí v duelu centrální divize Nashville.

Článek

Domácí klub začal sezónu nadějně. Formu vystupňoval v listopadu. V právě probíhajícím měsíci se ale Chicagu vůbec nedaří, přestože hrálo pět ze sedmi zápasů doma. Bodovat dokázalo ovšem pouze před týdnem, kdy se mu podařilo vstřelit více než tři góly. Ve všech dalších zápasech mužstvo ztroskotalo kvůli nevyužívání šancí. Chicago ve většině prosincových utkání soupeře vysoce přestřílelo, ale gólů dalo velmi málo. Vedení klubu již sáhlo před krátkým vánočním zmrazením přestupů k výměně, při níž z klubu odešel obránce Vandermeer. Opačným směrem přišel útočník Eager. Povolán byl do předních řad také Kontiola, což značí, že se znovu nejspíše nedostane v sestavě na Samsonova. Čtyři útočníci jsou mimo hru. Nejvíce to jistě mrzí v případě Williamse. V brance Chicaga lze očekávat opět start Chabibulina, protože Lalime chytal v posledních zápasech obvykle jenom, když klub hrál dva dny za sebou.

Nashville zažívá očekávaný mírný ústup vůči předchozím sezónám a je v divizi poslední. Podobně jako jeho soupeři se mu vydařil listopad, ale v právě probíhajícím měsíci je vše jinak. V prosinci totiž platí, že pokud Nashville nevstřelí více než dvě branky, nevyhraje. Proto také zatím přidal v posledním měsíci tohoto roku zatím pouze dvě výhry. Jedna z nich navíc přišla až po samostatných nájezdech. Predátoři přitom své soupeře většinou přestříleli. Zároveň však využili v osmi zápasech dohromady pouze tři přesilové hry. Trenér se tudíž rozhodl zamíchat složením řad a dokonce se pokusil vytvořit třetí pětku pro přesilovku. Tyto experimenty si může dovolit, protože mimo hru je dlouhodobě pouze Sullivan. V polovině prosincových zápasů se do branky Nashvillu od začátku postavil náhradník Ellis, ale dnes lze očekávat spíše start Masona.

Bookmakeři bwin očekávají, že zásadní roli sehraje domácí prostředí. Na výhru Chicaga vypsali kurs 2,0 . Hosté však na ledě dnešního soupeře vyhráli v normální hrací době čtyři utkání v řadě a daří se jim proti němu i v probíhající sezóně. Někoho tudíž může zlákat i kurs 2,95 na vítězství Nashvillu, který ovšem bude mít v nohách včerejší duel.

Reklama