Hlavní obsah

Mladou Boleslav zachrání pouze vítězství

Jsou tomu více jak dva měsíce, co fotbalisté Mladé Boleslavy překvapili v odvetě prvního kola Poháru UEFA, když dokázali vyhrát v Palermu a zajistit si tak účast ve skupinové fázi. Nyní se do Itálie vracejí a rovněž pouze výhra s Fiorentinou je posune do dalších bojů.

Článek

Už na první pohled čeká Středočechy nesmírně těžké utkání, jelikož mužstvo z Florencie patří ke špičce Serie A. Boleslavští však už několikrát dokázali, že dokáží porážet i známá evropská mužstva a do dnešního utkání tak bezesporu nevstoupí v poraženecké náladě. „Do zápasu jdeme s pokorou, s respektem, ale budeme bojovat. Kdybych teď řekl, že tam letíme vyhrát, tak bych vypadal jak nafoukanej hlupák,“ je si kouč Boleslavi Zdeněk Ščasný vědom síly italského mužstva.

Do velmi mizerné situace se však Škodováci dostat nemuseli. Před třemi týdny totiž vyhráli 3:1 v Elfsborgu a jejich šance na postup vypadali reálně i přes to, že v úvodním zápase podlehli Villarrealu. Ale ani druhý domácí souboj Středočechům nevyšel, když podlehli nejtěsnějším možným výsledkem aténským AEK. Do jarních bojů tak posune Boleslav už pouze případný úspěch v Itálii, který by se bezesporu rovnal senzaci. Ještě těžší to budou mít svěřenci trenéra Ščasného díky absenci kapitána Marka Matějovského, který musí pykat za karty.

Málokterý fotbalový fanda nikdy neslyšel o Fiorentině, jež lze bezesporu považovat za klub evropského formátu. Loni skončily Fialky na šesté příčce Serie A, letos myslí ještě výše, když v tuto chvíli zaobírají páté místo tabulky. O uplynulém víkendu si svěřenci trenéra Cesare Prandelli přivezli bod z Janova, kde remizovali s tamní Sampdorií. Jednu z branek vstřelil světoznámý kanonýr Adrian Mutu, který bude pro boleslavskou defenzívu jistě velmi nebezpečný. „Chceme dnes zvítězit stejně jako poté v neděli a zakončit tak úspěšně letošní rok. Naše momentální situace je dokonalá, proto jsme si jisti, že se nám to podaří,“ konstatoval rumunský forvard ve službách Fiorentiny, jehož klub čeká o víkendu zápas s posledními Cagliari.

„Čeká nás soupeř, který chce projit do další fáze. Jsou fyzicky silní, a bezesporu se na zápas dlouhou dobu připravovali,“ řekl o Mladé Boleslavi kouč domácích Cesare Prandelli, v jehož sestavě nebude chybět český reprezentant Tomáš Ujfaluši, který dokonce oblékne kapitánskou pásku. Zranění jsou však brankář Sebastien Frey a záložník Riccardo Montolivo, duo Mario Alberto Santana - Martin Jorgensen šetří kouč pro víkendový zápas.

Fiorentině stačí k postupu do jarních bojů Poháru UEFA i remíza, ale pro páteční los je důležité konečné postavení v tabulce a domácí tak jistě budou hrát na vítězství. To bookmakeři společnosti bwin ocenili kursem 1.15. Na remízu najdete u světové jedničky kurs 6.75 a na vítězství Mladé Boleslavi 12.00 rovných.

Reklama