Hlavní obsah

Liverpool přivítá nevyzpytatelný Portsmouth

Duely s Manchesterem United a Londýnskou Chelsea Liverpoolu nevyšly, dnes si mohou Reds spravit chuť s Portsmouthem, který přivítají na Anfield Road v rámci 18. kola Premier league.

Článek

Liverpool má za sebou bezesporu dva těžké duely, když ani z jednoho nevyšel úspěšně. Před týdnem nejdříve podlehl na domácím stadionu Rudým ďáblům z Manchesteru a ve středu prohrál i ve čtvrtfinále Carling Cupu s Chelsea. Pomalu ale jistě se tak Reds začínají rozplývat velké předsezónní plány, ještěže se alespoň nakonec zvedli v Lize mistrů a vybojovali si účast v jarních bojích. Do těch však vstoupí osmifinálovým soubojem s Interem Milán, což nebude pro loňského finalistu lehký úkol.

Dnes se soustředí svěřenci trenéra Rafaela Beniteze na Premier league, v níž momentálně zaobírají pátou příčku tabulky, když se zápasem k dobru ztrácejí na vedoucí Arsenal 10 bodů. Z tohoto pohledu není u Reds nic ztraceno ani v ligové soutěži a jejich plán - zisk titulu - se tak nemění. Do utkání se v dresu domácích nezapojují vykartovaný Peter Crouch a zranění Steve Finnan s Danielem Aggerem. Uzdravený je naopak záložník Xabi Alonso. „Trénuji dva a půl týdne a vše je v pořádku, pravý test však přijde až se zápasy,“ řekl Španěl ve službách Liverpoolu.

Liverpool dnes nečeká bezesporu lehký soupeř, vždyť Portsmouth má stejný počet bodů a letos jen navazuje na fantastické loňské výsledky. Mužstvo Harryho Redknappa je nyní vyzrálejší a je dost možné, že bude útočit na pozice, zajišťující v příštím roce účast v Lize mistrů. To by byla pro klub, který se předloni jen se štěstím zachránil, jistě obrovská senzace.

Pompey dělají vše pro to, aby byla realizována. Další krok k tomuto cíli mohou dnes udělat na Anfield Road. „Půjdeme za vítězstvím, ale víme, že hodně práce bude mít především obrana. Týmy jako Liverpool mají velkou hráčskou kvalitu a vy musíte vytěžit maximum z vašich šancí,“ konstatoval lodivod Portsmouthu, který dnes bude postrádat Noe Pamarota, nejistý je start záložníka Seana Davise.

Podle bookmakerů společnosti bwin jsou favoritem dnešního utkání domácí, na které vypsali kurs 1.45. Remízu ocenili hodnotou 3.85. Jestliže věříte v překvapení, kterým by jistě bylo vítězství Portsmouthu, pak využijte kursu 6.85.

Reklama