Hlavní obsah

Vrátí Real Barceloně nedávnou porážku?

Fotbalové El Clasico - souboj Barcelony s Realem Madrid - se odehrálo v neděli, když úspěšnější bylo mužstvo z Madridu. Dnes tyto slavné španělské kluby změří síly pod koši a duel hostí opět Katalánsko.

Foto: http://www.ulebcup.com

Basketbalisté Realu Madrid.

Článek

Není to tak dlouho, co se basketbalisté Barcelony s Realem potkali. Před necelým měsícem sehráli souboj v Eurolize, který vyzněl lépe pro Katalánce. Výsledek 73:62 by jistě brali i dnes v ligovém duelu, který pro Barcelonu skýtá šanci dotáhnout se na Real bodově. „Tento zápas nás může posunout vrcholu tabulky a je tak pro ligovou soutěž velmi důležitý,“ konstatoval asistent domácího trenéra Xavi Pascual.

Svěřenci Duška Ivanoviče vyhráli ve španělské ACB deset utkání ze třinácti, tři z nich až v prodloužení. Poslední souboj jim však nevyšel, jelikož vyhořeli v Malaze (62:77). Doma je ale Barcelona suverénní, vyhrála všech šest duelů. „Doma samozřejmě cítíme větší podporu a máme více pohodlí,“ dodal Pascual, z jehož svěřenců nemá žádný zdravotní problémy.

Uspět ale chtějí i hosté, kteří mají s Barcelonou za loňskou sezonu kladnou bilanci. Právě tito soupeři se totiž střetli ve finále loňského ročníku španělské ACB ligy, když se z titulu radoval Real Madrid, který vyhrál sérii v poměru 3:1. Klub z hlavní španělské metropole je dnes favoritem i z pohledu na tabulku domácí soutěže, v níž poznal hořkost porážky doposud pouze dvakrát. Dnes by svěřenci trenéra Joana Plazy na tyto výsledky jistě rádi navázali. „Souboje s Barcelonou jsou vždy speciální a velmi vyhecované,“ nechal se slyšet Louis Bullock, který před měsícem patřil k nejlepším hráčům vzájemného duelu, což korunoval 14 body.

tkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin výrazného favorita, když na domácí Barcelonu vypsali kurs 1.65 a na hosty z Madridu 2.25. K zápasu budou u společnosti bwin připraveny i live sázky.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články