Hlavní obsah

Trenér Bokroš po týdnu opět ve Zlíně

Českou extraligu ledního hokeje čeká dnes další nekompletní kolo, protože jeden zápas se bude dohrávat až zítra. Dva dnešní zápasy obstarají kluby, které v této sezóně provedly změny na trenérském postu. Pardubice chtějí zvětšit odstup od posledního Ústí nad Labem a naopak se přiblížit první desítce. Duel Zlínu s Vítkovicemi bude ještě pikantnější.

Článek

Domácí klub prožil velmi špatný prosinec. Zlín v posledním měsíci minulého roku bodoval v jediném zápase z osmi, když dokázal vyhrát těsně na domácím ledě. Tento zápas byl jedním ze dvou, v nichž vstřelil více než dva góly. Zároveň šlo o jedno ze dvou prosincových utkání, v nichž inkasoval méně než tři branky. Trenér se rozhodl nečekat na definitivní rozhodnutí klubového vedení a sám rezignoval. Pomyslnou trenérskou taktovku na přelomu roku přebral bývalý hráč zlínského klubu, který se musel vyvázat ze smlouvy na Slovensku, Vlach. Mužstvo v prvním zápase pod jeho vedením dlouho tahalo za kratší konec, ale nakonec zlínské fanoušky i nového trenéra dvěma góly ve třetí třetině potěšil kanonýr Balaštík. Střídán byl po první třetině brankář Murín a start Biegla se předpokládá i dnes.

Vítkovice se až na dvě výjimky celou sezónu pohybují v tabulce mezi sedmým až desátým místem, což je oblast zajišťující předkolo play off. Zatímco by mnohé jiné kluby za takovou stabilitu byly vděčné, ambice vedení Vítkovic byly zcela jiné. Proto byl již před Vánoci odvolán trenér. V období Vánoc nastalo čtyřzápasové provizorium, které skončilo na závěr roku špatně prohrou v derby. Nový rok přivedl do klubu nového trenéra v osobě Bokroše. Vítkovice pod jeho vedením sehrály dva domácí zápasy ve dvou dnech. V prvním se významně soustředily na obranu a brankář Prusek udržel čisté konto. Ve druhém již byla situace složitější, protože brzy prohrávaly, ale přesto získaly další tři body. Nový vítkovický trenér nadále nemůže počítat především se čtyřmi zraněnými zkušenými útočníky.

Trenér Bokroš se právě před týdnem loučil se svým bývalým klubem a dnes přijíždí jako host. Bookmakeři bwin v tomto zajímavém zápase výrazného favorita nenašli, i když se mírně přiklánějí spíše k výhodě domácího prostředí. Na tříbodovou výhru Zlína vypsali kurs 2,4 . Domácí skutečně vzhledem ke svému postavení v tabulce potřebují vyhrát více, ale hostům se proti dnešnímu soupeři v probíhající sezóně daří. Vítkovice vyhrály v říjnu na ledě dnes domácího celku po třech letech a dnes to mohou v kursu 2,5 zopakovat.

Reklama