Hlavní obsah

Vyzraje Štěpánek poprvé na Robreda?

Sydney tento týden nehostí pouze turnaj něžného pohlaví, v australské metropoli se totiž na nadcházející Australian Open připravují i muži. Český tenista Radek Štěpánek se v úvodním kole utká se Španělem Tommy Robredem.

Článek

S ním nemá rodák z Karviné zdaleka úspěšnou bilanci, jelikož mu podlehl celkem už pětkrát. Vyhrát naopak nikdy nedokázal, i když tomu byl několikrát velmi blízko. V roce 2004 Robredo zvítězil v Davis Cupu jen díky vyhranému tiebreaku třetího setu, stejně tak tomu bylo loni v Miami.

Štěpánek na loňskou sezonu nebude vzpomínat v dobrém, jelikož zaznamenal meziroční pokles žebříčkem o 11 příček. Přesto si na své konto připsal jeden turnajový triumf, když nenašel přemožitele v Los Angeles. I díky tomuto vítězství nakonec zakončil sezonu na 32. místě žebříčku.

Do roku 2008 vstoupil minulý týden na turnaji v Adelaide, kde však díru do světa bezesporu neprorazil. Vypadl hned v úvodním kole, jelikož skrečoval zápas s Josephem Siriannim. Důvodem předčasného ukončení duelu byla jednak poraněná pata, a pak také velmi vysoká teplota vzduchu, v níž se Štěpánek necítil nejlépe. „Ve větším horku jsem rozhodně nikdy nehrál. Na kurtu mohlo být tak kolem padesáti stupňů, to je trochu moc,“ konstatoval český tenista po zápase.

Spravit si chuť může dnes v zápase s 11. hráčem světa. Stejně jako Štěpánek, ani Robredo si loni nepolepšil, ba naopak. Do sezony 2007 totiž startoval ze sedmé příčky žebříčku a chvíli byl dokonce pátý, z čehož vidno, že se lehce propadl. Nezabránili tomu ani dva turnajové tituly, které vybojoval v Sopotech a Métách. Finále si navíc zahrál v Aucklanda a Pekingu. Letošní tenisový ročník odstartoval rovněž špatně, když si na úvod turnaje v Dauhá nedokázal poradit s Augustinem Callerim a s velmi dobře dotovaným katarským podnikem se loučil hned v úvodním kole.

Jak bylo zmíněno, ani jeden z hráčů letos ještě nevyhrál. Dnes se to bezpochybně jednomu podaří. Myslíte si, že tím šťastným bude Radek Štěpánek, pak si na něj vsaďte u bwin s kursem 2.35. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte Robredovi, pak využijte kursu 1.46.

Reklama