Hlavní obsah

Leicester čeká ambiciózní Crystal Palace

Pondělní fotbalová nabídka tradičně moc ligových soubojů nenabízí, přesto se zde nějaký najde. Druhá nejvyšší anglická soutěž má na programu předehrávku 29. kola, v níž se Crystal Palace představí na hřišti Leicesteru.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jsou tomu už čtyři roky, co Lišky sestoupily z Premier league a od té doby se krčí v dolní polovině tabulky Championship. Před rokem a půl však koupil Leicester srbský bohatýr Milan Mandarič a z klubu by chtěl vybudovat něco podobného jako z Portsmouthu, který krátce před tím prodal. Mužstvo sice posílilo hned o několik zajímavých hráčů, ale ovoce to prozatím nepřináší, což dokládá současná 20. příčka v tabulce.

V poslední době jako by se však blýskalo na lepší časy - ze šesti utkání prohrál Leicester pouze jedno. Za vzestup jistě může i na podzim nově příchozí forvard DJ Campbell, který se nešťastně zranil v tréninku, ale vypadá to, že mu dnešní zápas neuteče. Hrát by měl i uzdravený Stephen Clemence a také Patrick Kisnorbo, kterému vypršel karetní trest.

Návraty těchto hráčů nejsou jistě nikterak dobrou zprávou pro soupeře z Londýna. Crystal Palace spadli z Premier league o rok později než domácí a narozdíl od nich neustále bojují o návrat mezi elitu. Letos tomu není jinak, aktuální šestá příčka je toho důkazem. Právě toto místo zaručuje jako poslední baráž, ale Eagles by jistě rádi postoupili přímo, jelikož v baráži se střetávají čtyři týmy o jednu postupovou pozici, což je velká sázka do loterie.

V cestě za postupem by měli týmu pomoci nově příchozí Shaun Derry a Neil Danns, kteří do Londýna zamířili teprve o uplynulém víkendu a už dnes by si mohli odbýt své premiéry v dresu Eagles. Nejistý je naopak start Dannyho Butterfielda.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání favorita. Na domácí vypsali kurs 2.75. Kurs na remízu má hodnotu 3.05 a na vítězství Crystal Palace si můžete vsadit v kursu 2.40.

Reklama