Hlavní obsah

Senegal je blízko vyřazení

Ani vítězství s Jihoafrickou republikou nemusí dnes pro Senegal znamenat postup do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku může stále proklouznout i JAR, vše ale bude záležet i na výsledku druhého zápasu skupiny D.

Článek

Je tomu už dlouhých šest let, co se Senegal výrazně dostal do podvědomí široké fotbalové veřejnosti svými výkony na MS v Japonsku a Jižní Koreji. Čtvrtfinalisti ze zmiňovaného šampionátu však nemají v Ghaně po dvou zápasech na růžích ustláno. Hned na úvod sice podali poměrně slušný výkon proti Tunisku, ale nakonec smolně remizovali v poměru 2:2. Ve druhém kole ale svěřenci trenéra Henryka Kasperczaka doslova vyhořeli, když podlehli Angole. Po utkání ihned polský kouč rezignoval a mužstvo tak po zbytek turnaje povede asistent Lamine Ndiaye.

Lvi z Terangy se musí o postup do čtvrtfinále poprat v závěrečném duelu skupiny, ale nic nemají ve svých rukou. Vítězství by jim však dalo dosti reálnou šanci a Senegal se tak jistě o něj pokusí. „Navzdory ztrátám, máme stále šanci se kvalifikovat do dalšího kola,“ konstatovala největší hvězda týmu El - Hadji Diouf, jemuž dnes konečně bude moci přihrávkou pomoci uzdravený Henri Camara, hráč West Hamu. Na hřišti by se mohl objevit i záložník Pape Waigo Ndiate.

Jihoafrická republika podala na úvod šampionátu dobrý výkon proti Angole, což však stačilo pouze na remízu 1:1. Reprezentanti nejvyspělejší africké země si chtěli následně spravit chuť v zápase s Tuniskem, ale to se jim nepodařilo, když už o poločase prohrávali 0:3 a nakonec dokázali výsledek pouze jednou brankou korigovat.

Vypadá to, že nově utvořený výběr trenéra Carlose Alberta Parreiry stále nemá potřebnou kvalitu, aby mohl dosahovat úspěchů. Skončí-li pro Jihoafričany šampionát už dnes, rozhodně se bude hodně spekulovat nad trenérovými postupy, a především nad nenominováním pravděpodobně největší hvězdy země - Bennyho McCarthyho. Roli lídra měl po něm přijmout evertonský Steven Pienaar, kterému se však moc nedaří a vinou poraněného kotníku do dnešního duelu možná ani nezasáhne. Nejistý je rovněž start Tsepa Masilela.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin zcela jasného favorita. Na Senegal vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že utkání skončí dělbou bodů, poté si vsaďte právě na tuto příležitost s kursem 3.35. Jestliže věříte, že se Jihoafrická republika zvedne a dnes zvítězí, pak kurs 4.05 je nabízen právě pro vás.

Reklama