Hlavní obsah

Posune se Egypt blíže obhajobě trofeje?

Po předloňském triumfu si Egypťané pomalu, ale jistě brousí zuby na další trofej. Cesta za obhajobou mistrů afrického kontinentu je však stále velmi spletitá, ve čtvrtfinále prověří Faraóny nevyzpytatelná Angola.

Článek

Egypťané před dvěma lety slavili už zmiňovaný úspěch, který byl o to cennější, že ho vybojovali na domácí půdě. Z mistra černého kontinentu se radovali už po páté, což žádný jiný tým doposud nedokázal. Letos mají bezesporu znovu ty nejvyšší ambice, což ve skupině jen potvrdili. Na úvod si dokázali poradit se silným Kamerunem a velmi dobrou hrou se následně prezentovali i proti Súdánu. Do posledního duelu se Zambií tak svěřenci Hassana Shehata vstupovali s tím, že remíza jim zajistí postup z první příčky skupiny a zápas nerozhodným výsledkem nakonec skončil.

„Přijeli jsme sem vyhrát. Naše zodpovědnost je větší než u ostatních týmů, protože jsme obhájci titulu. Jsme zde, aby jsme náš titul neztratili,“ nechal se slyšet lodivod Faraónů, který dnes bezesporu zařadí zpět do sestavy hamburského špílmachra Mohameda Zidana, jenž v posledním zápase odpočíval.

Jak asi každý ví, Angola se před dvěma lety účastnila světového šampionátu v Německu, na němž sice neuspěla, ale získala nesmírně cenné zkušenosti, které nyní může úročit. Letošní Pohár afrických národů je pro tento tým navíc jakousi zkouškou pro ten následující, jenž bude hostit.

Zatím se Angolanům daří, jelikož dokázali postoupit do vyřazovacích bojů z papírově silné skupiny, v níž byly týmy jako Jihoafrická republika, Senegal a Tunisko. „Nejsme zde proto, aby jsme se zviditelnili, ale aby jsme potěšili náš lid. Poprvé jsme se probojovali do vyřazovacích bojů a nyní máme další cíle,“ konstatoval kouč Luis Oliveira Goncalves.

Bookmakeři společnosti bwin favorizují Egypt, když na jeho vítězství vypsali kurs 1.70. Jste-li opačného názoru a to takového, že Angola uhraje v základní hrací době alespoň remízu, pak využijte kursu 1.91 na její neprohru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.