Hlavní obsah

Petrovová má v Paříži ty nejvyšší ambice

Užší světová tenisová špička sice po Australian Open stále odpočívá, přesto ani tento týden nebudou diváci ošizeni o parádní podívanou. Na halovém turnaji okruhu WTA v Paříži se totiž představí kromě jiných Naděžda Petrovová, která na úvod změří síly s Katerinou Bondarenkovou.

Článek

Největšími konkurentkami současné 11. hráčky světového žebříčku by měly být domácí Amélie Mauresmová, krajanka Čakvetadzeová či uzdravená Slovenka Hantuchová. Jednoduchou soupeřkou však pro Petrovou jistě nebude ani Ukrajinka Bondarenkovová, jenž je v tuto chvíli na 43. příčce žebříčku. Ve vzájemném duelu se tyto hráčky doposud neutkaly a v Paříži to tak dnes bude jejich premiérový souboj.

Jako favoritka do něj bezesporu vstoupí 25letá Ruska, která letos v pařížské hale obhajuje loňský titul. Ten vybojovala ve finále proti Lucii Šafářové, jenž si o kolo dříve poradila se světovou jedničkou Justine Heninovou. Od té doby ale Petrovová žádný titul nezískala, i když si zahrála finále v Amelia Island a Los Angeles. Díky tomu poklesla žebříčkem a vypadla po třech letech z elitní desítky.

Letos se jí prozatím nevede lépe, když v Gold Coast i Sydney vypadla hned v prvním kole. Lépe si vedla na Australian Open, kde ji až v osmifinále přeťala cestu turnajem talentovaná Agnieszka Radwanska, jenž vyhrála třetí set jasně 6-0.

Kateryna Bondarenkovová loni poskočila žebříčkem o 74 příček výše a letos už z ní rozhodně půjde větší strach. 21leté Ukrajince k tomuto vzestupu pomohly především čtvrtfinálové účasti na turnajích v Dauhá a Stuttgartu. Letos by však chtěla rozhodně ještě více, což se jí prozatím vůbec nedaří. V Hobartu totiž skončila stejně jako následně v Melbourne hned v úvodním kole. O víkendu sehrála dva zápasy Fed Cupu, když nejdříve podlehla Belgičance Wickmayerové, ale následně porazila Hendlerovou.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin Ruska, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.16. Ukrajinka rozhodně není bez šancí a vsadit si na ni můžete s kursem 3.83.

Reklama