Hlavní obsah

S Polskem už oficiálně

Po včerejším neoficiálním duelu s Řeckem čeká dnes českou reprezentaci ostrý zápas s Polskem. Mužstvo, které včera prohrálo 0:1 bude kompletně obměněno a v sestavě se tak objeví kostra týmu pro Euro.

Článek

Narozdíl od včerejšího duelu bude ten dnešní normálně počítán do historických tabulek a bude mít vliv i na žebříček FIFA. I tomuto faktu samozřejmě trenéři podřídí své sestavy. „Teď nás čeká oficiální zápas, oba týmy nastoupí v nejsilnějších sestavách,“ konstatoval Petr Rada, jenž na Kypru plní roli hlavního trenéra, jelikož Karel Brückner zůstal kvůli teplotám doma.

Narozdíl od zápasu s Řeckem tak jistě nebudou na hřišti chybět Petr Čech, Milan Baroš, Jan Koller či Jaroslav Plašil, jehož Osasuna o víkendu prohrála na Nou Campu s Barcelonou 0:1. Zápas s Polskem je zajímavý i z toho pohledu, že právě s našimi severovýchodními sousedy se utkáme v kvalifikaci na MS 2010. „Je to trochu neobvyklé. Ale dnešní možnosti sledování soupeřů jsou na takové úrovni, že bychom těžko mohli před sebou něco skrývat,“ myslí si Rada.

Polsko v posledních letech na nejvýznamnějších mezinárodních akcích nechybí; zahrálo si na MS v Německu a o úspěch bude bojovat i na nadcházejícím Euro. Postup do Rakouska a Švýcarska si Poláci vybojovali bez sebemenších problémů; byli dokonce lepší než největší konkurent ve skupině - Portugalsko. Úspěch to byl o to cennější, že se Polsko probojovalo na evropský šampionát vůbec poprvé, i když už má na svém kontě sedm účastí na Mistrovství světa.

Lvím podílem se o to zasloužil nizozemský kouč Leo Beenhakker, který dříve působil například v Ajaxu, Realu Madrid či reprezentacích Nizozemska, Saúdké Arábie a Trinidadu-Tobaga. „Mají tým složený z hráčů, kteří hrají ve špičkových klubech po celé Evropě,“ řek k soupeři trenér Rada. „Je to pro nás velmi důležitý zápas, do květnového soustředění před Eurem se už takto všichni neuvidíme,“ upozornil na důležitost dnešního duelu kouč Polska.

Do dění tohoto zápasu se můžete zapojit svou sázkou na jednoho z rivalů. Čeští reprezentanti sice včera prohráli s Řeckem, přesto jsou dnes bookmakery společnosti bwin mírně favorizováni kursem 2.05. Na remízu nabízí světová jednička hodnotu 3.25 a na vítězství Poláků rovněž kurs 3.25. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama