Hlavní obsah

Cestující Florida si neodpočine

Bohatý nedělní program v zámořské NHL začne z evropského pohledu již brzy v podvečer, kdy v atlantické divizi Pittsburgh přivítá Philadelphii. Zároveň s tím začne hrát Washington s Rangers. Následovat je budou v západní konferenci její loňští finalisté Detroit a Anaheim. Florida si o víkendu neodpočine, protože dnes hraje v Buffalu.

Článek

Buffalo má odehráno ve své severovýchodní divizi nejméně zápasů, což mu stále dává ještě mírnou naději, že by se mohlo posunout v celkové konferenční tabulce výše. Zatímco dobrou hrou si od poloviny listopadu až do Vánoc budovalo zdánlivě velmi pevnou pozici, po těchto svátcích upadla nálada v mužstvu na bod mrazu. Až do víkendu vyplněnému exhibičním utkáním se klubu nedařilo s jedinou výjimkou především střelecky. Buffalo se před sedmnácti dny ale dokázalo soustředit konečně i na pečlivou obranu a od té doby neodjelo již v sedmi zápasech v řadě z ledu bez bodu. Jedinou jistotou klubu v lepších i horších časech je velmi dobrý způsob hry v oslabení. V brance ji obvykle podporuje spolehlivý Miller. Buffalo se ovšem musí vyrovnávat i s různými zraněními. Dnes by se mu měl vrátit do sestavy alespoň útočník Connolly.

Florida neprožívala po Vánocích šťasné období, když se jí dlouho nedařilo bodovat dvakrát za sebou. Pouze občasné izolované výhry srážely klub ve vyrovnané nejslabší divizi do její druhé poloviny. Situace se prudce změnila s příchodem února. Panteři v něm zatím nebodovali pouze jednou, když jejich soupeři pomohl návrat elitního útočníka. Brankář Vokoun našel znovu ztracenou jistotu a včera si připsal i gólovou přihrávku. Hráči před ním se začali činit v přesilových hrách. Do útoku Floridy se včera také vrátil zkušený Peltonen, který hned dokázal pečetit čtvrtou výhru klubu v tomto měsíci. Marodka týmu přesto zůstává nepříjemně přeplněná. Z československé útočné legie je nyní schopen nastupovat pouze Zedník, který vytvořil produktivní duo s Jokinenem. Stümpel, Dvořák a Olesz však nejspíše několik týdnů ještě do hry nezasáhnou. Florida se též musí obejít bez dvou obránců.

Oba týmy čeká v tomto týdnu již čtvrté utkání v šesti dnech. Bookmakeři bwin mají o jeho výsledku dosti jasnou představu. Domácí klub podle nich zvítězí. Na úspěch Buffala, které je opticky v o něco složitější situaci než jeho soupeř, totiž vypsali kurs 1,8 . Ve vzájemných zápasech této sezóny však zatím vítězl vždy klub, který vystupoval jako host. Florida to může dnes potvrdit v kursu 3,5 a doufat, že se díky tomu posune do čela jihovýchodní divize.

Reklama