Hlavní obsah

Aberdeen se nevzdává, Bayern si neúspěch nepřipoští

I když Aberdeen patří jednoznačně mezi největší outsidery Poháru UEFA, v domácím zápase proti naopak největšímu favoritovi - Bayernu Mnichov - předvedl velmi dobrý výkon. Díky remíze 2:2 si Skotové udrželi naděje do odvety, kterou hostí supermoderní Allianz aréna.

Článek

Už jen to, zahrát si před vyprodaným hledištěm takového stadionu, je pro Aberdeen svátkem. To naznačují i další okolnosti, Dons totiž pojali cestu do Mnichova jako výlet, což dokládá jejich návštěva automobilky BMW. „Pro nás všechny to bude asi největší zápas kariéry a chceme si ho užít. Víme, že asi budeme muset vyhrát, ale kluci v týmu jsou plni optimismu,“ konstatoval záložník Barry Nicholson.

Opravdu to vypadá, že Aberdeen bude muset vyhrát, jelikož remíza 2:2 je od 0:0 poměrně daleko. Ale nic není nemožné, což horliví Skotové jistě vědí. „Jestli chceme myslet na úspěch, tak musíme zopakovat minimálně stejný výkon jako minulý čtvrtek,“ dodal hráč hostí. „Musíme se vyvarovat zbytečných chyb v defenzivě. Naší výhodou je, že můžeme hrát naprosto uvolněně. A také velké týmy se dají porazit,“ řekl trenér Jimmy Calderwood, jemuž chybí zranění Byrne, McNamara, Young a Smith.

Bayern Mnichov jistě nepůjde do zápasu s obavami, vždyť je považován za vůbec největšího favorita letošního ročníku Poháru UEFA, což doposavad potvrzoval. Nyní však podzimní výsledky nehrají žádnou roli, počítá se pouze skóre z týden starého zápasu v Aberdeenu. Výsledek 2:2 jistě nahrává právě domácím, kterým stačí ubránit bezbrankový výsledek, což je ale velmi ošidné.

V sestavě Mnichova se s největší pravděpodobností neobjeví současný mozek týmu - Franck Ribéry. „Franck bude nejspíš fit až pro páteční trénink,“ řekl kouč Ottmar Hitzfeld. „Jsme favoriti a chceme bezesporu postoupit do finále, proto půjdeme v zápase za vítězstvím,“ dodal lodivod Bayernu, který může oproti minulému týdnu využít služeb dua Mark van Bommel - Willy Sagnol.

Věříte-li ve vítězství domácího Bayernu, pak si můžete vsadit s kursem 1.12. Remíza je oceněna hodnotou 7.00 a výhra Aberdeenu kursem 14.50.

Reklama