Hlavní obsah

Sníží Římané náskok Interu?

Italská Serie A se dnes může zdramatizovat. Stane se tak, vyhraje-li AS Řím na San Siro s domácím Interem Milán, který nyní má na čele tabulky náskok v podobě devíti bodů.

Článek

Inter však letos v ligové soutěži stále neprohrál, když v 24 zápasech pouze šestkrát remizoval. Jeden z nerozhodných výsledků si Nerazzurri připsali o uplynulém víkendu na hřišti Sampdorie Janov, čímž ukončili svou sérii tří ligových vítězství v řadě a navázali na porážku 0:2 s Liverpoolem. „Nemůžete vždy vyhrát. Jednou za čas, můžeme i my ztratit body,“ řekl po utkání kouč Roberto Mancini, jehož tým dnes čeká pravděpodobně klíčový zápas v boji o titul.

„Čeká nás nyní důležitý týden, ve kterém hrajeme s AS Řím a Neapolí. Přišla doba, kdy potřebujeme bezesporu dobré výsledky, aby jsme po sezoně sklízeli ovoce. Musíme myslet na to, že jsme stále neprohráli, což týmu dodává sílu,“ dodal zkušený trenér Interu, který se dnes bude muset obejít bez zraněných útočníků Zlatana Ibrahimoviče a Julia Cruze. Hrát nebudou ani Ivan Cordoba a Walter Samuel. Pětice Nicolas Burdisso, Esteban Cambiasso, Cristian Chivu, Marco Materazzi a Patrick Vieira hraje navíc s hrozbou osudové žluté karty.

AS Řím nemá sice takové absence, přesto do zápasu vstoupí s mankem. Tím jsou body, kterých doposud Římané nasbírali o devět méně než domácí a neuspějí-li dnes, pak pravděpodobně ztratí naději na zisk titulu. „Souboj s Interem se dát nazvat „utkáním pravdy“, vyhrajeme-li, pak máme šanci vyhrát titul. Musíme zvítězit a tím vytvořit na Inter velký tlak,“ konstatoval kouč Luciano Spaletti.

„Nejsou momentálně moc ve formě, a těžko se do ní budou vracet. S tím jim nemůžeme pomoct. Musíme vytvořit velký tlak na míč a kontrolovat hru,“ dodal lodivod Římanů, který se bude muset obejít pouze bez vykartovaného Cicinha.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Roberta Manciniho vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.95. Myslíte si, že vyhraje naopak AS Řím a stáhne tak náskok Interu, pak si na to vsaďte s kursem 3.85. Na remízu vypsala světová jednička kurs 3.05.

Reklama