Hlavní obsah

V Dubaji se utkají překvapivé semifinalistky

Francesca Schiavoneová včera šokovala celý tenisový svět, když v Dubaji dokázala porazit Justine Heninovou. Druhou hráčku světového žebříčku - Anu Ivanovičovou - zase vyřadila Jelena Dementěvová.

Článek

Italka Schiavoneová změřila s Dementěvovou poprvé síly už na US Open v roce 2002 a byla úspěšná. Následně však prohrála tři zápasy v řadě, vyhrát opět dokázala až před třemi lety v Moskvě. Loni se tyto hráčky potkaly na kurtu dvakrát a ve třech setech se vždy radovala z vítězství 27letá rodačka z Milána.

Schiavoneová loni celkově prožila vydařenou sezonu i proto, že získala svůj vůbec první turnajový titul - přemožitelku nenašla v Bad Gastein. Semifinále si navíc zahrála v Curychu, kde byla nad její síly Francouzka Golovinová. Letošní tenisový rok odstartovala druhým kolem v Gold Coast a čtvrtfinálem v Sydney. Na Australian Open vypadla ve třetím kole se světovou jedničkou Heninovou. Netrvalo však dlouho a jak už bylo zmíněno, Belgičance porážku vrátila. Kromě ní si v Dubaji už poradila s Marion Bartoliovou a Rakušankou Bammerovou.

Nyní čeká 24. hráčku světa souboj s Jelenou Dementěvovou, která figuruje v žebříčku WTA o 13 příček výše. Drobná Ruska je široké veřejnosti dobře známá, vždyť mezi užší elitní špičkou působí už osm let. Rok 2000 zakončila na 12. pozici, nejvýše byla v roce 2004, kdy u jejího jména svítilo číslo 4.

V posledních letech to však vypadalo, že to nejlepší už má rodačka z Moskvy za sebou, ale možná tomu tak není. V Melbourne totiž vypadla až ve čtvrtém kole s Marií Šarapovovou a před 14 dny si zahrála semifinále v Sydney. Stejné mety nyní dosáhla i v Dubaji, kde si doposud poradila s Patty Schnyderovou, Alonou Bondarenkovou a už zmiňovanou Srbkou Ivanovičovou.

Favoritkou je dnes Ruska, na kterou si u společnosti bwin můžete vsadit s kursem 1.42. Francesca Schiavoneová nehraje letos vůbec špatně a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.45.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.