Hlavní obsah

Bazaly uvidí šlágr kola

Možná největší jarní trhák Gambrinus ligy je dnes na programu v Ostravě. Tamní Baník totiž přivítá vedoucí Slavii Praha, a nutno poznamenat, že domácí mají co napravovat - před svými fanoušky porazili Sešívané v lize naposledy před 10 lety.

Článek

Ostravané jsou však momentálně ve vynikající formě a tato neúspěšná série je moc netíží. „Neřeším to,“ řekl k uvedenému faktu kouč Karel Večeřa, jehož svěřenci patří na jaře k vůbec nejlepším. V úvodním kole druhé poloviny uhráli remízu v Liberci, následně porazili doma Zlín a před týdnem čtyřmi góly smetli plzeňskou Viktorku. V podobném duchu chtějí odehrát i zápas se Slávií. „Slavia vede ligu, to hovoří za vše. Je zkušenější. Viděl jsem ji v Brně a tak špatně už asi letos hrát nebude. Jenže my jsme při splnění tradičních bodů schopni uspět s kýmkoliv,“ věří trenér Baníku svému mužstvu.

„Víme, co musíme udělat, abychom uspěli. Vyvarovat se chyb, nepouštět soupeře do šancí a hrát aktivně,“ dodal Večeřa, který se dnes musí obejít bez zraněných Františka Metelky a Mária Križana. Karetní trest naopak vypršel Petru Čoupkovi. S mužstvem konečně už naplno trénují i Daniel Tchuř a Martin Lukeš

Uhrát dobrý výsledek nechce však pouze Baník, ale také Slavia. Pražané stále vévodí ligové tabulce se čtyřbodovým náskokem na městského rivala Spartu. Tu zítra čeká domácí zápas s tápajícími Teplicemi, a jelikož se očekává, že nezaváhá, Slávisté by dnes rovněž potřebovali vyhrát.

Jak už bylo zmíněno, Sešívaným se na Bazalech daří. „Byl bych rád, kdyby tato série samozřejmě pokračovala. Ostrava teď hraje v pohodě, cítí šanci. Určitě nás tam nečeká nic jednoduchého. Na Bazalech bude jako vždy jedinečná divácká kulisa, která by mohla nahrávat dobrému fotbalu. Baníku se v posledních zápasech dařilo, my se budeme snažit ho přibrzdi,“ konstatoval trenér Karel Jarolím, jenž nemůže využít služeb vykartovaného Marka Suchého. Dlouhodobě zranění jsou Dušan Švento, Petr Janda Zdeněk Šenkeřík a Vladimír Šmicer. Virózu měl v týdnu Matěj Krajčík.

Těžko hledat favorita tohoto utkání. Ani bookmakeři bwin nemají vůbec jasno, což vyjádřili naprosto vyrovnanými kursy. Na remízu, výhru domácích či hostů si tak vsadíte s jednotným kursem 2.70.

Reklama