Hlavní obsah

Vancouver bojuje o play off

Tři pondělní zápasy, které se odehrají v NHL, jsou zajímavé tím, že se v nich vždy objeví jeden celek, který je v lepší polovině konferenční tabulky a druhý, který se na play off dívá z různě velké dálky. Neodpočinou si Rangers, kteří dnes hrají na ledě Buffala. Calgary bojuje o vedení v divizi a dnes hostí St. Louis. Vancouver míří do Los Angeles.

Článek

Králové obsadí přinejmenším na západě trůn, na který před sezónou rozhodně nepomýšleli. Nejhorší obrana v celé lize přikovává Los Angeles dokonce zatím i na dno celé ligy. Mimo hru se nyní ocitl brankář LaBarbera. Důvěru trenéra v minulém týdnu ztratil Cloutier a chytat začal nováček Ersberg, který je tak již šestým gólmanem klubu v této sezóně. Hned ve čtvrtek udržel čisté konto, ale sobotní zápas se mu tolik nevydařil a druhý jmenovaný brankář by mohl proti bývalému zaměstnavateli dostat šanci. Los Angeles svoji špatnou pozici příliš nezúročili ani při konci přestupů, když v podstatě poslali pouze pryč dva zkušené obránce. Ellis angažovaný do útoku zatím mnoho času na ledě nedostává. Útok je jediné hledisko, s nímž může v mužstvu panovat alespoň relativní spokojenost, protože podle vstřelených branek by do play off patřilo.

Vancouver se přetlačuje o kýženou osmou příčku s vědomím dvou dobrých věcí. Má odehrán malý počet utkání a vzhledem k vyrovnanosti severozápadní divize nemá naopak daleko ani ke třetímu místu tabulky západní konference. Téměř celou sezónu ho brzdí různorodá zranění, která se velmi často dotýkají obrany. Nejinak je tomu i nyní. Dlouhodobě mimo hru je totiž Krajíček. Vancouveru se přesto dobře vydařil únor, v němž odjel z ledu bez bodu jenom jednou. Na začátku března ho potkal ve dvou venkovních zápasech střelecký výpadek, ale ve druhé polovině minulého týdne se již zase vše v tomto směru dalo doma do pořádku. Trenér byl pouze rozezlen z přístupu disciplinární komise ke čtvrtečnímu zápasu, když nepotrestala nijak dodatečně řádění hokejistů přímého soka v boji o play za rozhodnutého stavu. Vancouver se neustále spoléhá na brankáře Luonga. Útočník Morrison naopak nehraje již tři měsíce.

Bookmakeři bwin očekávají, že touha po play off dnes rozhodne zápas ve prospěch hostujícího celku. Domácí Los Angeles prohráli osm z posledních deseti zápasů a na jejich dnešní výhru je vypsán kurs 3,0 . Pro hosty začíná velmi náročný týden, který celý procestují v pacifické divizi. Dnes by měl mít Vancouver nejvíce sil a nejsnadnějšího soupeře. Na výhru klubu z kanadského města je vypsán kurs 1,95 .

Reklama