Hlavní obsah

Ančič vyzve nerozehraného Monfilse

Eurotip.cz

Turnaj série Masters v Indian Wells dnes svede proti sobě tenisty, kteří toho za poslední měsíce moc neodehráli. Mario Ančič bojoval dlouho s mononukleózou, Gael Monfils zase laboroval hned s několika zraněními.

Článek

V současné době se zdá, že jsou oba hráči konečně bez problémů a naplno se tak mohou věnovat vzestupu svých kariér. Na probíhajícím turnaji v Indian Wells však postoupí do druhého kola pouze jeden z nich. Favoritem je Ančič, který vyhrál první a zároveň doposud poslední vzájemný zápas před třemi lety na Wimbledonu.

Jak už bylo zmíněno, Ančič měl velké zdravotní problémy, díky kterým přišel o více než polovinu loňské sezony. Mezi světovou tenisovou elitu se však vrátil ve velkém stylu. Krátce po svém návratu se dokázal probojovat do čtvrtfinále podzimních turnajů ve Stockholmu a Madridu. To však nezabránilo Chorvatovu výraznému poklesu na žebříčku ATP, když za rok spadl z elitní desítky až na 83. pozici.

Do letošní sezony tak rodák ze Splitu vstoupil s jasným cílem - vrátit se zpět. Naneštěstí však hned v úvodu roku musel opět bojovat se zdravotními problémy, díky nimž spadl v žebříčku na 135. příčku a zápasovou premiéru si odbyl až před měsícem v Marseille. Ve Francii Baby Goran potvrdil, že i přes absence je stále fantastickým tenistou. Na úvod turnaje si dokázal poradit s finalistou Australian Open - Tsongou, následně postupně přehrál Gabajašviliho, Soderlinga a Baghdatise. Až ve finále nestačil na Andyho Murraye, ale i přes tuto porážku rozhodně předvedl obdivuhodný výkon.

Velmi dobře si vedl Super Mario i na domácím podniku v Záhřebu, kde podlehl v semifinále krajanovi Ljubičičovi. „Ivan lépe servíroval, to byl klíč k úspěchu. Měl jsem několik breakballů, které jsem nevyužil a neměl tak šanci soupeři konkurovat,“ řekl po zápase zklamaný Ančič.

Chuť si může spravit na svém třetím a zároveň doposud nejprestižnějším turnaji sezony. V Indian Wells se totiž představí kompletní světová špička, do které jeden čas patřil i Gael Monfils. O dva roky mladší Francouz má však za sebou strastiplný rok, ve kterém ho stíhalo zranění za zraněním. Už v úvodu sezony několik měsíců nehrál, ale do French Open byl zpět stejně jako jeho kvalitní hra. V srpnu si však přivodil svalové zranění, které mu znemožnilo startovat na US Open. V polovině září se sice do hry vrátil, ale po dvou týdnech si vážně poranil zápěstí.

Na začátku letošního roku to s bývalým juniorským šampiónem a vítězem tří grandslamů v této kategorii vypadalo nadějně, ale před turnajem v Sydney si pro tentokrát poranil koleno a musel se rozloučit i se svou účastí na Australian Open. Nepříjemné období poslalo sympatického Monfilse na 53. příčku žebříčku ATP, což není k jeho kvalitám úměrné postavení. S návratem to rozhodně nebude mít jednoduché, což ukázal minulý týden v Dubaji. V úvodním kole toho proti Tomáši Berdychovi moc nepředvedl a po dvou hladkých setech se s turnajem rozloučil.

Z předchozích odstavců je poměrně jasné, jak na tom oba hráči jsou. Faktů si jsou vědomi i bookmakeři společnosti bwin, kteří favorizují Maria Ančič s kursem 1.20 na jeho vítězství. Pokud věříte v překvapení, tedy výhru Gaela Monfilse, je tu pro vás kurs 3.60.

Reklama