Hlavní obsah

Potvrdí Schalke roli favorita?

Eurotip.cz

Tradiční páteční bundesligovou předehrávku dnes obstará duel Schalke - Duisburg. Domácí mají stále ty nejvyšší ambice, naopak Duisburg začíná mít vážné sestupové starosti.

Článek

Schalke po sérii zaváhání, která vyvrcholila domácí porážkou s Bayernem Mnichov, vyhrálo před týdnem na hřišti Bielefeldu. Tímto výsledkem se svěřenci trenéra Mirko Slomky vrátili do boje o příčky nejvyšší, což dnes jistě chtějí potvrdit v zápase s Duisburgem.“Jedna výhra neznamená, že jsme se po třech porážkách dostali zpátky do pohody. Musíme pokračovat,“ konstatoval kouč Schalke.

„V pátek máme Duisburg a náš cíl je jasný - musíme vyhrát za každou cenu,“ dodal lodivod domácích, který už může počítat s Rafinhou, jemuž vypršel karetní trest. Na lavičku se tak pravděpodobně posune Christian Pander. Zranění jsou stále Zé Roberto a Zlatan Bajramovič.

Duisburg má úplně jiné starosti než Schalke. Momentálně totiž zaobírá až 17. příčku v tabulce a už to tak vypadá, že do posledních kol bude bojovat o udržení. To dokazují i poslední výsledky tohoto mužstva; před třemi týdny sice vyhrálo stejně jako Schalke v Bielefeldu, následně ale podlehlo Herthe Berlín a chuť si nespravilo ani minulý týden, kdy doma pouze remizovalo s přímým konkurentem v tabulce - Roztokem.

Těmito výsledky si MSV k udržení v bundeslize moc nepomohli, ale rozhodně se o záchranu ještě poperou. „Nejsme odepsáni, stále máme šanci,“ řekl trenér Rudolf Bommer, který nějakou dobu nebude moci využít důležitého Manasseha Ishiakua. I díky tomu byl zpět do týmu Zeber povolán Klemen Lavrič, jenž před časem opustil kádr „A“ týmu z důvodu špatného přístupu. Dlouhodobě jsou mimo hru Schlicke, Veigneau, Lamey a Meyer.

Domácí jsou podle bookmakerů bwin jasným favoritem dnešního utkání a vsadit si na ně můžete s kursem 1.30. Remíza je oceněna hodnotou 4.75 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 8.30. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, při nichž můžete využívat video live přenosu .

Reklama