Hlavní obsah

Toronto opět zůstane mimo

V zámořské NHL každým dnem přibývají kluby, které ztrácí naději na prodloužení sezóny. Před vlastními fanoušky čeká podobný souboj Edmonton, který má odehrán příliš velký počet zápasů a dnes hostí Calgary. Střetnutí Montrealu a Toronta před rokem rozhodovalo o postupujícím, ale tradiční náboj bude mít i dnes, kdy již v tomto ohledu o nic nejde.

Článek

Toronto se ani ve třetí sezóně po výluce nepodívá do play off. Tentokrát dokonce nejspíše nebude jeho ztráta ani tolik těsná jako v minulých letech. Na vině jsou značně nevyrovnané výkony. Mužstvo bylo schopno několikrát během sezóny jeden večer utrpět debakl a ve druhém excelovat. Celkově se Torontu příliš nedařilo v obraně, v níž dlouhodobě chyběl McCabe. Česká hokejová reprezentace přesto bude jistě ráda za Kubinu, který má zatím kladné +/- hodnocení a Kaberleho, který útočí na pozici nejlepšího nahrávače mužstva z kanadského města. Kanadské bodování klubu tradičně ovládne Sundin, který nechce od týmu odejít, ale poprvé připustil, že by letošní sezóna mohla být v jeho hokejové kariéře poslední. Velké změny se po sezóně očekávají i ve vedení klubu, kam by měl přijít generální manažer vládnoucí pevnou rukou a disponující velkými pravomocemi.

Montreal zažívá velmi dobrý měsíc. Poslední dvě prohry v řadě zaznamenal před pěti týdny. V březnu dosud nebodoval pouze dvakrát, což pro něj vypadá před play off velmi slibně. Až ve vyřazovacích bojích se však ukáže, zda sázka vedení na mladého brankáře Price, kterého jistí podobně nezkušený Halák, byla tou správnou volbou. Montreal si naopak již teď může pochvalovat letní angažování obránce Hamrlíka, který se stal potřebnou jistotou, což dokazuje svým vytížením a +/- hodnocením. Svoji světlou sezónu prožívá v útoku Kovaljov, kterému dobře sekunduje Plekanec mířící k první třicetigólové sezóně. Díky nim využívá Montreal nejlépe přesilové hry v celé lize. V obraně se nyní bude muset obejít bez Komisarka, ale boj o první místo v konferenci jistě nevzdá.

Bookmakeři bwin očekávají, že si své vedení Montreal upevní již dnes. Na výhru domácího Toronta totiž vypsali kurs 2,7 . Hosté v loňském divokém rozhodujícím zápase nakonec přes vysoké vedení neuspěli. Dnes je však Montreal v kursu 2,15 favoritem. Hosté v probíhající sezóně skutečně dokázali na ledě domácích vždy bodovat.

Reklama