Hlavní obsah

Vítkovice zavítají do Jihlavy

Druhá nejvyšší česká fotbalová soutěž má dnes na programu předehrávku, kterou hostí Jihlava. Mužstvo z Vysočiny v ní přivítá sestupem ohrožené Vítkovice, které na jaře neztratili venku prozatím ani bod.

Foto: fcvysocina

Zbrusu nová tribuna na jihlavském stadionu.

Článek

Jihlavští po podzimu velmi zpytovali svědomí, vždyť předsezónní cíle byly jasné - postoupit mezi elitu. Tomu se však Vysočina zdaleka nepřiblížila a musela se spokojit s přezimováním na 10. příčce tabulky. Zaváhání si Jihlavští připsali i v prvním jarním kole, když prohráli v Olomouci s HFK. Chuť si spravili týden na to vítězstvím s Tříncem a v dalším domácím zápase dokázali porazit i Hradec Králové. V tuto chvíli devátá Jihlava si nevedla špatně ani minulý týden, jelikož remíza 1:1 na Julisce s Duklou není špatným výsledkem.

„Při aktuální obrovské vyrovnanosti II. ligy se rozhodně jedná o dobrou bilanci. Když se boduje, tak je spokojenost na místě. Více mne však těší skutečnost, že tým získává sebevědomí a svoji herní tvář,“ řekl po posledním zápase kouč Karol Marko, jehož svěřence dnes čeká další důležitý souboj. „Pro nás přichází v úvahu pouze výhra. Věřím, že naše poslední výsledky do ochozů stadiónu přilákají více fanoušků, které potěšíme výkonem,“ konstatoval jihlavský lodivod, jenž se musí obejít pouze bez dlouhodobě zraněných Michala Lovětínského a Rostislava Šamánka.

Vítkovice mají v tuto chvíli pouze o tři body méně než domácí a zároveň o čtyři více než předposlední Ústí nad Labem. Na jaře mají Slezané prapodivné výsledky, jelikož nejdříve dokázali vyhrát v Čáslavi, ale následně pouze remizovali doma s Fulnekem. V podobném duchu se neslo i dalších 14 dní svěřenců trenéra Aloise Grussmanna; vyhrát se jim povedlo v Krči, ale pak doma podlehli poslednímu Třinci.

„Sem samozřejmě zklamán, to je jasná věc. Nedali jsme góly ani z největších šancí v prvním poločase. Budu se opakovat, je to o prvním gólu, ve druhém poločase naše obrana udělala dvě velké chyby, protože obránci nedokázali ve čtyřech pokrýt dva soupeřovy útočníky. Je to nepochopitelné, co to tam ti obránci dělali. Pak už to byla křeč. Mohli jsme se dostat z toho nejhoršího, ale ta zarputilost hráčů se mi nezdála na takové výší, jakou bych si představoval. Gratuluji soupeři, my však jdeme dál. Zdá se, že se nám venku bude hrát lépe,“ řekl po posledním zápase kouč Grussmann, jehož kádr v uplynulém týdnu opustil útočník Marek Jandík, který zamířil do Náchoda, hrajícího ČFL.

Favoritem tohoto souboje jsou podle bookmakerů bwin domácí, na jejich vítězství vypsali kurs 1.75. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Jestliže ano, pak je kurs 3.25 nabízen právě pro vás. Vidíte-li naopak optimisticky šance Vítkovic, pak využijte sázky na vítězství hostů s kursem 4.25.

Reklama